Ημ/νια Δημοσίευσης: Πα 16 Μάι 2014

Ξέχασαν κ΄ άτομα με αναπηρία. Στον «αέρα» οι διορισμοί 74 ΑΜΕΑ που εκκρεμούν από το 2008

amea_4

Η «Νέα Ελλάδα» την οποία ευαγγελίζεται η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μπορεί να «γράφει» στα παλιά της τα υποδήματα ακόμη και άτομα με ειδικές ανάγκες!

Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι 74 –επιτυχόντες, παρακαλώ- πολίτες ΑΜΕΑ σε διαγωνισμό που διεξήχθη το 2008 (!) ακόμη περιμένουν να τοποθετηθούν στις θέσεις τους, χωρίς κανένας αρμόδιος παράγοντας της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας να τους δίνει την παραμικρή εξήγηση…

Στην καταγγελία αυτή προέβη η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑμεΑ) επισημαίνοντας μέσα και από επιστολή προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση ότι ο διορισμός των 74 επιτυχόντων της προκήρυξης του ν. 2643/98 του έτους 2008, σε θέσεις των ΟΤΑ Α΄ και Β Βαθμού της δεύτερης κατανομής που ανήκουν στις κατηγορίες ΥΕ και ΔΕ δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί! Και να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος νόμος είναι ο μοναδικός που προστατεύει την εργασία των ατόμων με αναπηρία.

Σύμφωνα με την ΕΣΑμεΑ, η Διεύθυνση Προσλήψεων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με επιστολή της στις 28.2.2014 αναζήτησε τις κενές θέσεις υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού των 74 επιτυχόντων σε ΟΤΑ Α΄ και Β Βαθμού ΥΕ και ΔΕ. Στη συνέχεια, και αφού οι υπηρεσίες και οι φορείς του δημοσίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, η Διεύθυνση Προσλήψεως Προσωπικού ζήτησε από τους επιτυχόντες να επιλέξουν και να αποστείλουν τις θέσεις προτίμησής τους. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και στη συνέχεια η αρμόδια Διεύθυνση κατάρτισε την κατανομή των θέσεων διορισμού, βάσει των προτιμήσεων των επιτυχόντων, αποστέλλοντας το σχετικό έγγραφο προς υπογραφή στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Στεφάνου.

Και πάλι, τζίφος!

Νέα εμπόδια όμως υψώνονται στην ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας εξαιτίας και πάλι των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας. Η Ε.Σ.ΑμεΑ. ζητάει να δοθεί επιτέλους λύση! Η επιστολή της ηγεσίας της προς τον κ. Βρούτση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η επιστολή της ΕΣΑμεΑ

«Αθήνα/Athens: 13.5.2014

ΑΡ. Πρωτ/Ref. Nr: 2166

Προς: -κ. Κ. Μητσοτάκη,

Υπουργό Διοικητικής

Μεταρρύθμισης και Ηλ. Διακυβέρνησης

-κ. Ευ. Χριστοφιλοπούλου,

Υφυπουργό Διοικητικής

Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης

ΚΟΙΝ:

-Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ι. Βρούτση

-Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Β. Κεγκέρογλου

-Γεν. Γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Στεφάνου

-Διεύθυνση Προσλήψεως Προσωπικού, Τμήμα Διαγωνισμών και Επιλογών

-Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

-Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Υπουργείου Εργασίας

-Φορείς Μέλη της Ε.Σ.ΑμεΑ.

ΘΕΜΑ: «Νέα καθυστέρηση στο διορισμό των 74 επιτυχόντων σε ΟΤΑ Α΄ και Β Βαθμού της προκήρυξης του ν. 2643/98 του έτους 2008. Σε οικονομική απόγνωση τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους.»

Κύριε Υπουργέ,

Ο διορισμός των 74 επιτυχόντων της προκήρυξης του ν. 2643/98 του έτους 2008 σε θέσεις των ΟΤΑ Α΄ και Β Βαθμού της δεύτερης κατανομής που ανήκουν στις κατηγορίες ΥΕ και ΔΕ δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, γεγονός που δημιουργεί έντονη ανησυχία στους επιτυχόντες.

Η Διεύθυνση Προσλήψεων του Υπουργείου σας με επιστολή της στις 28.2.2014 αναζήτησε τις κενές θέσεις υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού των 74 επιτυχόντων σε ΟΤΑ Α΄ και Β Βαθμού ΥΕ και ΔΕ.

Στη συνέχεια, και αφού οι υπηρεσίες και οι φορείς του δημοσίου ανταποκρίθηκαν στο ανωτέρω κάλεσμα, η Διεύθυνση Προσλήψεως Προσωπικού ζήτησε από τους επιτυχόντες να επιλέξουν και να αποστείλουν τις θέσεις προτίμησής τους. Η ανωτέρω διαδικασία ολοκληρώθηκε και στη συνέχεια η αρμόδια Διεύθυνση κατάρτισε την κατανομή των θέσεων διορισμού, βάσει των προτιμήσεων των επιτυχόντων, αποστέλλοντας το σχετικό έγγραφο προς υπογραφή στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Στεφάνου.

Δυστυχώς όμως πληροφορηθήκαμε ότι νέα εμπόδια υψώνονται στην ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας εξαιτίας και πάλι των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας.

Κύριε Υπουργέ,

Τέτοιου είδους καθυστερήσεις δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στους 74 επιτυχόντες της προκήρυξης του έτους 2008, οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν με πενιχρά οικονομικά μέσα.

Η Ε.Σ.ΑμεΑ, ζητάει να βρεθεί το ταχύτερο δυνατόν δόκιμη λύση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού των επιτυχόντων της προκήρυξης του έτους 2008. Αυτοί οι 74 επιτυχόντες μετά από 6 ολόκληρα χρόνια σκληρής αναμονής δεν έχουν άλλες αντοχές!»

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*