Ημ/νια Δημοσίευσης: Τε 16 Απρ 2014

Ευτελίζουν την ανθρώπινη ζωή – Σε «ρώσικη» ρουλέτα νεφροπαθείς για λίγα ευρώ!

tear3

Οι μνημονιακές επιταγές και οι πολιτικοί εκφραστές τους  δεν λογαριάζουν τις ανθρώπινες ζωές. Μόνο οι αριθμοί λαμβάνονται υπόψη, ακόμα κι αν  τίθενται σε κίνδυνο άνθρωποι.

Αυτό ισχύει για τους  αιμοκαθαρόμενους  νεφροπαθείς, καθώς η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) δίνει το δικαίωμα στις διοικητικές υπηρεσίες των νοσοκομείων, μέσω τηλεφωνικών μειοδοτικών διαγωνισμών, να προμηθεύονται φίλτρα τεχνητού νεφρού χωρίς καμία προδιαγραφή,  αντιμετωπίζοντας τα είδη, τα οποία  είναι η κλωστή που κρατάει τους νεφροπαθείς στη ζωή, ως μανταλάκια και μαξιλαροθήκες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Νεφροπαθών Πάτρας.

Μετά από την εξέλιξη αυτοί  οι νεφροπαθείς βρίσκονται σε απόγνωση και σε ένδειξη διαμαρτυρίας  προχώρησαν σε  αποχή  από την αιμοκάθαρση στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Ρίου και στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας».

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου Νεφροπαθών Πάτρας, που εκφράζει την αγωνία των πασχόντων, αναφέρονται και τα εξής:

«Αυτές οι συνθήκες, οδηγούν σε συνολική επιδείνωση των παραμέτρων που ελέγχουν την επάρκεια της αιμοκάθαρσης και μειώνουν δραματικά τον χρόνο επιβίωσης των νεφροπαθών για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια στην χώρα μας. Με τις περίεργες και πονηρές αυτές διαδικασίες της ΕΠΥ και του προέδρου της, άνοιξε διάπλατα η πόρτα για την εισαγωγή φίλτρων στα νοσοκομεία μας από τριτοκοσμικές χώρες, που τα πουλάνε με το κιλό αμφιβόλου ποιότητας, άνευ ή ευκαιριακών προδιαγραφών, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ και δίνοντας τεράστια κέρδη στους κερδοσκόπους φαντομάδες της υγείας, που χτυπούν και φεύγουν αφήνοντας πίσω τους πτώματα.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται φίλτρα από την Τουρκία, την Βουλγαρία, την Αίγυπτο, την Κίνα και άλλες τριτοκοσμικές χώρες που μπαίνουν στην χώρα μας εξασφαλίζοντας απλά οι εισαγωγείς τους το CE.

TO ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΟΜΕΝΟ ΣΕ ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ.

Τις επόμενες μέρες τα νοσοκομεία μας αναμένεται να κατακλυστούν με τέτοια φίλτρα από τα κοράκια της υγείας που περιμένουν στις πόρτες τους.

Οι νεφροπαθείς με αίσθημα ευθύνης προς την ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε στους πολιτικούς τζογαδόρους και τους κερδοσκόπους της υγείας ΝΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΚΑΡΙΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

Ζητούμε η επιλογή των φίλτρων αιμοκάθαρσης να γίνεται από τους ιατρούς μας και όχι τους εμπόρους της υγείας. Το είδος της αιμοκάθαρσης που θα εφαρμοστεί σε κάθε νεφροπαθή (η επιλογή της θεραπείας), αλλά και το είδος και ο τύπος του φίλτρου (το θεραπευτικό μέσο) που θα επιλεχθεί είναι πάντα υποχρέωση και καθήκον των ιατρών».

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*