Ημ/νια Δημοσίευσης: Πα 4 Απρ 2014

Οι «νηστίσιμες» πηγές ασβεστίου στη διατροφή μας

sousami

Η έλλειψη γαλακτοκομικών προϊόντων από τη διατροφή κάποιου ανθρώπου που νηστεύει και έχει υψηλές ανάγκες σε ασβέστιο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Για τον λόγο αυτό, άτομα όπως τα παιδιά και οι έφηβοι, που βρίσκονται σε περίοδο ανάπτυξης, άτομα με οστεοπενία ή οστεοπόρωση κ.α., θα πρέπει να αποφεύγουν μακροχρόνιες περιόδους αποχής από τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ωστόσο, αν κάποιος αναζητεί εναλλακτικές πηγές ασβεστίου κατά τη νηστεία τέτοιες είναι: τα προϊόντα σόγιας, οι ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα, λαχανικά όπως το μπρόκολο και το σπανάκι, καθώς επίσης και το σουσάμι και τα προϊόντα του όπως το ταχίνι και ο χαλβάς.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μία κουταλιά της σούπας σουσάμι μπορεί να καλύψει μέχρι και το 1/3 των αναγκών σε ασβέστιο ενός υγιούς ενήλικα. Ωστόσο, επισημαίνουμε ότι φυτικής προέλευσης τροφές μπορεί να περιέχουν ασβέστιο, αλλά αυτό απορροφάται σε πολύ μικρότερο βαθμό σε σχέση με το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι.

Πληροφορίες από την επιστημονική ομάδα του neadiatrofis.gr .

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*