Ημ/νια Δημοσίευσης: Τρ 24 Δεκ 2013

ΟΑΕΕ: Απαγορεύει σε εργαζόμενους ασφαλισμένους να θεωρήσουν βιβλιάριο ασθενείας

oaee

Με τις συνεχιζόμενες μνημονιακές πολιτικές χιλιάδες ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και χάνουν το δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης. Η δυνατότητα θεώρησης του βιβλιαρίου ασθενείας ανακτάται μόνο αν κάποιος προβεί σε ρύθμιση της οφειλής του και για όσο χρονικό διάστημα είναι συνεπής σε αυτή!

Αυτό ισχύει, σύμφωνα με την ερώτηση – καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη –και- για όσους έχουν προχωρήσει σε διακοπή της επιχείρησής τους (πολλοί, όμως, εκ των οποίων εργάζονται πλέον ως μισθωτοί). «Και σε αυτήν την περίπτωση», τονίζει ο κ. Στρατούλης, ο ΟΑΕΕ στέκεται εμπόδιο, διότι δεν χορηγεί την απαραίτητη βεβαίωση προκειμένου να ασφαλιστεί ο εργαζόμενος στο νέο του φορέα!

Πιο αναλυτικά, οι υπηρεσίες του ΙΚΑ, όπως και όλοι οι ασφαλιστικοί φορείς, προς αποφυγή διπλής ασφάλισης, ζητούν βεβαίωση από τον προηγούμενο φορέα στην οποία να αναγράφεται μόνο ότι δεν καλύπτεται από αυτόν για την ιατροφαρμακευτική του περίθαλψη. Ο ΟΑΕΕ όμως δεν χορηγεί τη βεβαίωση, διότι, με βάση την Υ.Α.Φ 80.000/7228/308/7-9-06, «λόγω οφειλών, δε μπορεί να χορηγηθεί κανενός είδους βεβαίωσης, έως την εξόφληση ή ρύθμιση αυτών». Αποτέλεσμα είναι εργαζόμενοι που ασφαλίζονται κανονικά στο ΙΚΑ ως μισθωτοί, και τους γίνονται οι απαιτούμενες κρατήσεις, να παραμένουν ανασφάλιστοι.

Την ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας συνυπογράφουν μαζί με τον κ. Δ. Στρατούλη οι Βούτσης Νίκος, Καραγιαννίδης Χρήστος, Κουρουμπλής Παναγιώτης, Μητρόπουλος Αλέξης, Μπάρκας Κωνσταντίνος, Μπόλαρη Μαρία, Σταθάς Ιωάννης και Χαραλαμπίδου Δέσποινα.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*