Ημ/νια Δημοσίευσης: Σα 5 Οκτ 2013

Ιεράρχες με «αγκυλωτό» σταυρό – Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας και οι «ναζί – θύματα»

mitropolitesnazi

Η εβδομάδα που σε λίγο τελειώνει, κυριαρχήθηκε σε επικοινωνιακό επίπεδο από τις εξελίξεις γύρω από το ναζιστικό πυρήνα του μορφώματος της χρυσής αυγής. Μέσα στον καταιγισμό των ειδήσεων κάποιες πέρασαν στα «ψιλά»… Και έχουν πολύ μεγάλη σημασία να μην χαθούν για να είναι διάφανος ο ρόλος και η στάση όλων –και ειδικά των «δημόσιων» προσώπων- την πιο κρίσιμη στιγμή που βιώνει η ελληνική Δημοκρατία και η κοινωνία απέναντι στην οργανωμένη, φασιστική βία.

Τις αρνητικές εντυπώσεις, λοιπόν, συγκέντρωσε ένας «πατέρας» της εκκλησίας που αντί να καταδικάσει τη βία, και πολύ περισσότερο την οργανωμένη που στόχο έχει να ισοπεδώσει κάθε αντίθετη άποψη σπέρνοντας τρόπο και νεκρούς, έσπευσε να χαρακτηρίσει τους προφυλακισμένους επικεφαλής της χρυσής αυγής ως… «θύματα»! Και αυτό, όταν έχουν περάσει μόλις λίγες ημέρες από τη δολοφονία ενός 34χρονου του Παύλου Φύσσα, με τη δημοσιότητα να «σείεται» από επιβεβαιωμένες, βάσει των Αρχών, αποκαλύψεις για εκατοντάδες αιματοβαμμένες επιθέσεις σε Ελληνες και μετανάστες.

Μηνύματα μίσους

«Εβαλαν στη φυλακή τα θύματα αντί να βάλουν τους θύτες (…) Υπάρχουν πολιτικοί παλιοί που χρωστάνε λεφτά στο κράτος. Και μερικοί την έχουν γλυτώσει. ο λαός ξέρει πόσοι πολιτικοί έπρεπε να είναι φυλακή. κι αντί αυτού βάζουν μέσα τα θύματα» ανέφερε ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος (στη φώτο… αριστερά)! Και δεν σταμάτησε σε αυτό: «Λάθος της πολιτείας που το ’90 άφησε τα σύνορα ανοιχτά. Λάθος και ο νόμος με τον οποίο δίνεται εύκολα η ελληνική ιθαγένεια. Να έρθουν από όλες τις χώρες, αλλά σαν τουρίστες και κατόπιν να επιστρέψουν στις χώρες τους», συνέχισε ο Ιερέας σε ένα παραλήρημα με σαφή εθνικοσοσιαλιστικό προσανατολισμό.

Αναρωτιέται φυσικά κάθε χριστιανός, και μη, ποια… «θεία έμπνευση» έσπρωξε τον εν λόγω Μητροπολίτη να «καθαγιάσει» ανθρώπους των οποίων τα χέρια έχουν βαφτεί με αίμα;

Τι μήνυμα «αγάπης» είναι αυτό; Να υποστηρίζεις ότι αλλοδαποί στη χώρα μόνο σαν τουρίστες μπορούν να έρχονται; Κάποιοι ξεχνάνε την ταπεινότητα του Ιησού. Και θα μπορούσε ο καθένας να πει, άρα, ότι σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Παύλο, καλά κάνουν οι νεοναζί και σκοτώνουν, δέρνουν και απειλούν όλους όσοι διαφωνούν μαζί τους (είτε είναι Ελληνες, είτε μετανάστες).

Αδικα προφυλακίστηκαν, εξάλλου, όπως δήλωσε επίσημα π Μητροπολίτης. Ισως, αυτό το μήνυμα ήθελε να περάσει ο «πατέρας». Αλλιώς, δεν θα «καθαγίαζε» οργανωμένους δολοφόνους, τη στιγμή που στα μάτια της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών δεν έχουν στεγνώσει τα δάκρυα από την οργανωμένη και άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Οι περισσότεροι κατακεραυνώνουν τη ΧΑ

Ευτυχώς, περιπτώσεις Μητροπολιτών οι οποίοι χαϊδεύουν τον αγκυλωτό σταυρό είναι οι εξαιρέσεις. Από τη μια πλευρά (βλ. ΧΑ) είναι οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Καλαβρύτων και από την άλλη οι υπόλοιποι. Μεταξύ αυτών που έχουν κατακεραυνώσει το νεοναζιστικό μόρφωμα είναι ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμος (από τους πρώτους που δήλωσε ότι «αυτό που κάνει η Χρυσή Αυγή δεν είναι ούτε ελληνικό ούτε χριστιανικό») ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, ο Μητροπολίτης Σιατίστης, Παύλος, ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

Εμφάνιση 1 σχολίου
  1. Ο/Η Βίκυ Μωρα'ί'του λέει:

    Συγνωμη,εναν Μητροπολιτη Πειραιως που θυμαμαι να ειναι μαζι τους,φανατικα μαλιστα,και μετα κατηγορηθηκε και για οικονομικο σκανδαλο,αλλος ειναι;;;Αλλαξε;;Επειδη δεν ειμαι ενημερη ρωταω,γιατι τον θυμαμαι πολυ καλα

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*