Ημ/νια Δημοσίευσης: Δε 16 Σεπ 2013

90% συμμετοχή στην απεργία – Χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν «παρών» στα Προπύλαια

poreia2

Στα χημικά και το ξύλο των ΜΑΤ στους διαμαρτυρόμενους σχολικούς φύλακες, οι απεργοί της εκπαίδευσης απαντούν με σχεδόν καθολική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση και με ηχηρή συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ΟΛΜΕ υπολογίζει το ποσοστό συμμετοχής στην σημερινή, πρώτη ημέρα των 5ήμερων επαναλαμβανομένων απεργιών των καθηγητών σε πάνω από 90%. Είναι χαρακτηριστικό ότι  ΕΛΜΕ της Αθήνας ενημερώνουν για  ποσοστό συμμετοχής  τόσο μεγάλο που εκπλήσσει και τους πιο αισιόδοξους. Σε σχολεία με 100 καθηγητές πήγε μόνο ένας. Σε συγκρότημα τριών σχολείων είναι μέσα μόνο οι τρεις διευθυντές και ένας καθηγητής.

Εντυπωσιακό ήταν και το μεσημεριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Το βροντερό «παρών» τους έδωσαν πάνω  από 12.000 εκπαιδευτικοί, διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, φοιτητές και μαθητές. Οι συγκεντρωμένοι ξεκινούσαν από τα Προπύλαια και κατέληγαν στο τέλος της πλατείας Κοραή, ενώ γεμάτη ήταν και η Πανεπιστημίου για αρκετά μέτρα.  Τα πρώτα μηνύματα από τον απεργιακό αγώνα είναι πολύ ενθαρρυντικά, παρά την κυβερνητική τρομοκρατία.

Δείτε τις φωτογραφίες

poreia3

.

poreia4

.

poreia5

.

poreia6

.

poreia7

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*