Ημ/νια Δημοσίευσης: Πα 23 Αυγ 2013

Τσίπρας: Αιτία «πολέμου» οι πλειστηριασμοί – Ας τολμήσουν Σαμαράς κ΄ Βενιζέλος

tsipras

Το ηχηρό  μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα χθες βράδυ από την Κέρκυρα, ότι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας δεν θα γίνουν όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, σηματοδοτεί την σκληρή στάση που  θα τηρήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σχέση με αυτό το μείζον πρόβλημα. Το άνοιγμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας θα αποτελέσει μία από τις σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ για τους επόμενους μήνες.

Η Κουμουνδούρου γνωρίζει ότι με το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας  από τις αρχές του 2014 η κυβέρνηση γκρεμίζει το έσχατο  καταφύγιο του Έλληνα, το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του. Διαπιστώνοντας δε, τις ήδη έντονες διαμαρτυρίες,  εκτιμά ότι αυτή η κυβερνητική απόφαση  μπορεί να αποδειχθεί η σπίθα που θα φέρει την κοινωνική έκρηξη από το φθινόπωρο. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διατεθειμένος να αποστεί της θέσης του μπροστάρη στις επικείμενες  ισχυρές  αντιδράσεις για το άνοιγμα των πλειστηριασμών. Η ειλημμένη απόφαση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να πρωτοστατήσει στις συγκρούσεις, τόσο στο Κοινοβούλιο, όσο και στο δρόμο, θέτοντας την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ως «κόκκινη γραμμή».

Είναι ενδεικτικό των προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ το τμήμα της χθεσινοβραδινής  ομιλίας του  Αλέξη Τσίπρα στην Κέρκυρα για τους πλειστηριασμούς:

«Ας μην τολμήσουν ο κος Σαμαράς και ο κος Βενιζέλος, να διανοηθούν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Αρκετά ρούφηξαν οι τραπεζίτες από το υστέρημα του μέσου Έλληνα. Δε θα βγάλουν στο σφυρί και τη πρώτη κατοικία άνεργων και χαμηλόμισθων που αδυνατούν να ξεπληρώσουν τοκογλυφικά δάνεια. Και να έχουν υπόψην τους. Δε θα τους ρίξουν οι βουλευτές τους. Ο λαός θα τους ρίξει. Ο λαός με τους αγώνες του στους δρόμους. Και εμείς αυτούς τους αγώνες θα τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Όπως θα στηρίξουμε και το κίνημα αλληλεγγύης ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Ας το γνωρίζουν καλά αυτό τα κοράκια της τρόικας και τα πολιτικά τους τσιράκια στην Ελλάδα. Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δε θα γίνει στην Ελλάδα. Εκτός κι αν πάνε να τους κάνουνε σε καμιά άλλα χώρα τους πλειστηριασμούς. Αλλά να δούμε πως θα ρθούνε να τους εκτελέσουνε».  

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*