Ημ/νια Δημοσίευσης: Σα 24 Αυγ 2013

Πλειστηριασμοί κατοικιών με τη βούλα Σαμαρά, Βενιζέλου – Γιατί θα μείνουν άστεγοι μη έχοντες

loans2

Με τις προσωπικές υπογραφές Σαμαρά και Βενιζέλου αίρεται το πάγωμα πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας από 1η Ιανουαρίου 2014 και εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια θα «βγουν στο σφυρί», προς μεγάλη ικανοποίηση των αρπακτικών που καραδοκούν και της τρόικας!

Αυτό προκύπτει ξεκάθαρα από τη συνάντηση Σαμαρά και Βενιζέλου και τις δηλώσεις των δύο που ακολούθησαν, οι οποίες ουσιαστικά αποτελούν προαναγγελία της άρσης αναστολής των πλειστηριασμών.

Τι είπαν στην πραγματικότητα οι δύο ηγέτες της κυβέρνησης πίσω από τις δηλώσεις – «βιτρίνα» περί προστασίας των αδυνάμων; Ότι ξεκινούν οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας δανειοληπτών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Οι επικεφαλής της κυβέρνησης μπορεί να έκρυψαν προσωρινά τις πραγματικές τους προθέσεις, αναφερόμενοι σε «επιτήδειους», τους οποίους θα αφορούν σε πρώτη φάση οι πλειστηριασμοί, όμως δεν πείθουν κανένα.

Το ερώτημα που αποκαλύπτει τις πραγματικές βλέψεις της κυβέρνησης

Ένα μόνο ερώτημα αρκεί για να καταρρίψει τον ισχυρισμό τους ότι ανοίγουν τους πλειστηριασμούς, δήθεν επειδή κάποιοι επιτήδειοι καλυπτόμενοι από τον νόμο δεν καταβάλλουν τις δανειακές δόσεις τους, ενώ έχουν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία: «Γιατί η κυβέρνηση προχωρεί σε άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας –για σπίτια αντικειμενικής αξίας κάτω των 200.000 ευρώ– ενώ απλά είναι δυνατόν να κατάσχονται περιουσιακά στοιχεία (μεγάλες καταθέσεις, άλλα ακίνητα κ.λπ.) της μικρής μειοψηφίας που έχει την οικονομική δυνατότητα, όμως δεν εξυπηρετεί τα δάνειά της»;

Πρόκειται σαφέστατα για προσχήματα, αφού η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά πειθάρχησε στις εντολές των δανειστών οι οποίοι θέλουν να «βγουν στο σφυρί» τα σπίτια των Ελλήνων, για να κερδίσουν δισεκατομμύρια τα funds που αυτή την ώρα τρίβουν τα χέρια τους! Και κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ήδη ξέρουν από ποιους θα πάρουν τα σπίτια, αφού τα φορολογικά στοιχεία 6.000.000 Ελλήνων πολιτών διαρρέουν προς εταιρίες «κοράκια» εδώ και 3 χρόνια, με την έρευνα που έχει διατάξει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας να παραμένει στον αέρα…

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αγοράζει χρόνο

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις από τη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Στην πραγματικότητα, αγοράζουν χρόνο για να σχεδιάσουν τη σταδιακή τους απελευθέρωση, ενώ υλοποιούν με τυφλή και απόλυτη εμμονή την εγκληματική πολιτική που οδηγεί ολοένα και περισσότερους πολίτες στην ανεργία και την απόγνωση και τα νοικοκυριά στην αδυναμία αποπληρωμής των δανειακών τους υποχρεώσεων. Η αυτονόητη συνέχιση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών δεν είναι αρκετή. Είναι απαραίτητο να συνοδευτεί από πολιτικές στήριξης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με μερική ή λογική διαγραφή των δανειακών τους υποχρεώσεων, στη λογική της προστασίας των ασθενέστερων και της επανεκκίνησης της οικονομίας, όπως έχει περιγραφεί στη σχετική πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ».

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*