Ημ/νια Δημοσίευσης: Κυ 17 Αυγ 2014

7 ασυνήθιστες -αλλά, αποτελεσματικές- χρήσεις της μπίρας

glass_beer

Καλοκαίρι χωρίς… παγωμένη μπίρα δεν νοείται για μερικούς, οι οποίοι φροντίζουν να την απολαμβάνουν όχι μόνο στο τραπέζι, αλλά σε κάθε ευκαιρία κατά τη διάρκεια μιας «καυτής» ημέρας. Αν, όμως, η μπίρα «ζεσταθεί» μετά από λίγη ώρα και δεν «πίνεται», τότε αντί να την πετάξετε, έχετε τη δυνατότητα να την αξιοποιήσετε με διαφορετικούς τρόπους.

Διαβάστε, στη συνέχεια, πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μπίρα που δεν προορίζεται πλέον για κατανάλωση.

Ενισχύστε το χώμα στις γλάστρες σας

Η μαγιά της μπίρας βοηθάει στην ανάπτυξη των φυτών. Γι αυτό, μπορείτε να ρίξετε μερικές κουταλιές της σούπας μπίρα στον κήπο ή τις γλάστρες σας, λίγο πριν φυτέψετε.

Γυαλίστε τα ξύλινα έπιπλα του σπιτιού σας

Εμποτίστε ένα μαλακό πανί με μπίρα και τρίψτε απαλά τις ξύλινες επιφάνειες. Θα αποκτήσουν αμέσως γυαλάδα, το χρώμα τους θα ζωντανέψει και θα γίνουν σαν καινούρια. Για περισσότερη λάμψη, τρίψτε μετά με ένα στεγνό, μαλακό πανί.

Αφαιρέστε τους λεκέδες

Ρίξτε λίγη μπίρα πάνω στους επίμονους λεκέδες των ρούχων σας και πλύνετε ως συνήθως. Εκτός από τους λεκέδες, απομακρύνονται και οι δυσάρεστες οσμές.

«Ξεμπερδέψτε» τα μαλλιά σας

Στο τελευταίο ξέπλυμα, ρίξτε λίγη μπίρα και αφήστε τη να δράσει για 1-2 λεπτά -λειτουργεί σας οικολογικό κοντίσιονερ που όμως προσφέρει και λάμψη. Επιπλέον, πριν την έκθεση στον ήλιο, ρίξτε μερικές σταγόνες μπίρας στα μαλλιά σας, τα οποία θα μοσχομυρίσουν λυκίσκο και θα αποκτήσουν ένα ωραίο φωτεινό χρώμα.

beer_hair

Γυαλίστε τα χρυσά σας κοσμήματα

Σε ένα μικρό μπολ βάλτε λίγη μπίρα και βυθίστε τα κοσμήματά σας. Αφήστε τα για λίγο χρόνο και τρίψτε τα αργότερα με ένα μαλακό πανί.

Σβήστε μια μικρή φωτιά

Ένα κουτί ή ένα μπουκάλι μπίρας μπορεί να «μιμηθεί» άριστα τη δράση του πυροσβεστήρα για μικρές εστίες φωτιάς, όταν ο τελευταίος δεν υπάρχει στο σπίτι. Απλά ανακινήστε το κουτάκι ή το μπουκάλι και ρίξτε τη μπίρα στη φωτιά.

Ενισχύστε τη σπιτική σας ζύμη

Αν δεν έχετε μπέικιν πάουντερ ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, δεν μπορεί, μια μπίρα θα την έχετε στο ψυγείο. Ρίξτε ένα κουτάκι μπίρας στο μείγμα της συνταγής σας για τη ζύμη. Αν αυτό γίνει υδαρό, βάλτε επιπλέον αλεύρι, ενώ, αν γίνει σφιχτό, ρίξτε κι άλλη μπίρα. Η ζύμη σας θα φουσκώσει στα σίγουρα!

Πληροφορίες από το ingolden.gr

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*