Ημ/νια Δημοσίευσης: Πε 27 Μαρ 2014

Περίεργοι διορισμοί: Ποιοι «80άρηδες» είναι σε θέσεις – «κλειδιά»

zaharakis_2

Ο κ. Κ. Ζαχαράκης τοποθετήθηκε στον ΟΠΑΔ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το βόλεμα «ημετέρων» -και μάλιστα ατόμων τα οποία θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν εν δυνάμει «μαθουσάλες»- σε καίριες θέσεις του δημοσίου καταπατώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας, την οποία από την άλλη τα στελέχη τους διατείνονται ότι καθιερώνει! Κοροϊδία στο έπακρο και οι παλιές, δοκιμασμένες συνταγές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πάντα στην πρώτη γραμμή, να επιβεβαιώνουν ότι… «ο λύκος ακόμα κι αν αλλάζει τρίχωμα παραμένει λύκος».

Βασικό προσόν για την κατάληψη υψηλής θέσης σε δημόσιο οργανισμό αποτελεί ο τίτλος του πρώην βουλευτή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Με αυτό το ακαταμάχητο προσόν μόλις πριν λίγες ημέρες, δύο στελέχη των κυβερνητικών κομμάτων, έγιναν πρόεδροι οργανισμών. Έτσι απλά…

Από τη μια πλευρά, ο 77χρονος πρώην βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κώστας Ζαχαράκης, διορίστηκε πρόεδρος του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Από την άλλη –και- ο πρώην βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης διορίστηκε πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ.

Δίκαια μοιρασιά, όλα κι όλα…Και η ηλικία του νέου προέδρου του ΟΠΑΔ δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση όταν στο ΑΣΕΠ, για παράδειγμα, επικεφαλής –αν και έχει περάσει προ πολλού η θητεία του- εξακολουθεί με το «ο.κ.» της δικομματικής κυβέρνησης να παραμένει ο 85χρονος Γ. Βέης.

veis_asep

Ο κ. Γ. Βέης παραμένει χρόνια επικεφαλής του ΑΣΕΠ αν και η θητεία του φέρεται να έχει λήξει

Στην προκειμένη, στο νέο «βόλεμα», με τον τίτλο του πρώην βουλευτή ξεπεράστηκε ακόμα και το «εμπόδιο» της κάπως περασμένης ηλικίας του κ. Ζαχαράκη, για ανάληψη ηγετικής θέσης σε ένα σημαντικό δημόσιο οργανισμό (ο ΟΠΑΔ είναι σήμερα ο βασικότερος χρηματοδότης του ΕΟΠΥΥ). Φυσικά, όσοι γνωρίζουν λένε ότι τα «φαινόμενα» Βέη και Ζαχαράκη δεν είναι τυχαία. Η κυβέρνηση, υποστηρίζουν, θέλει να έχει σε θέσεις – «κλειδιά» άτομα τα οποία λόγω ηλικίας δεν έχουν πρόβλημα να κινηθούν πολλές φορές στα όρια –ή και εκτός αυτών- του νόμου.

Αντιδράσεις

Πάντως, η πρόταση της κυβέρνησης για την τοποθέτηση του κ. Ζαχαράκη συνάντησε αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και τελικά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τις κυβερνητικές ψήφους.

 «Κύριε Ζαχαράκη δεν έχουμε τίποτε μαζί σας προσωπικά αλλά είστε 78 χρονών. Δεν μπορούσε να αναλάβει κάποιος νεότερος αυτή τη θέση; Δεν υπάρχουν νέοι με προσόντα; Δεν θα μπορούσε να αναλάβει ο γιος σας;» ανέφερε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Αικατερίνη Μάρκου και αναρωτήθηκε αν ο κ. Ζαχαράκης έχει πάει ποτέ στην Ηπείρου να θεωρήσει βιβλιάριο στον ΟΠΑΔ, ώστε να δει τις ουρές των ασφαλισμένων και την ταλαιπωρία που υφίστανται ενώ επέκρινε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και το υπουργείο Εργασίας για νεποτισμό.

Αλλά και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνος Ουζουνίδης παρατήρησε ότι «ο κ. Ζαχαράκης έχει κάνει ήδη τον κύκλο του, διετέλεσε και βουλευτής και κάποια στιγμή θα έπρεπε να πάει σπιτάκι του αφού έχει εξασφαλισμένη και τη σύνταξή του». Είπε ακόμη, ότι σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που η ανεργία έχει φτάσει σε τόσο μεγάλα ποσοστά έστω και ένας μορφωμένος νέος να μην φύγει στο εξωτερικό και να αναλάβει μια τέτοια θέση θα είναι θετικό.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*