Ημ/νια Δημοσίευσης: Σα 17 Μάι 2014

Καταγγελία Δικαστικού πριν τις κάλπες – «Με πίεσαν να πάρω θέση υπέρ Άδωνη Γεωργιάδη»

adonis

«Σιγή ιχθύος» τηρεί η κυβέρνηση λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες, σε σχέση με την έγγραφη αναφορά της προέδρου του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών Ευαγγελίας Γεωργίτση για ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, προκειμένου να πέσει στα «μαλακά» ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, στην αντιδικία του με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.

Η Πρόεδρος Πρωτοδικείου Ευαγγελία Γεωργίτση που εκδίκασε την αγωγή του Π. Καμμένου σε βάρος του Α. Γεωργιάδη, για συκοφαντική δυσφήμηση, όσον αφορά στην υπόθεση του σκάφους Iliatoras, καταγγέλλει -μέσω αναφοράς- την παρέμβαση και τις πιέσεις του προέδρου του Αρείου Πάγου Μιχάλη Θεοχαρίδη, ώστε να μειώσει τη χρηματική ποινή, ειδάλλως θα τιμωρούνταν με πειθαρχικό παράπτωμα και ως εκ τούτου δεν θα προαγόταν. Όπως καταγγέλει η κ. Γεωργίτση στην αναφορά της η οποία εστάλη στον Υπουργό Δικαιοσύνης, με αριθμό πρωτοκόλλου 1605/24-04-2014, δέχτηκε πιέσεις και απειλές για πρόωρο τερματισμό της πορείας της στο δικαστικό σώμα.

Στην καταγγελία της αναφέρει: «Κλήθηκα από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο. Κατά την επίσκεψή μου στον τέταρτο όροφο του Αρείου Πάγου διαπίστωσα ότι ο κ. Πρόεδρος είχε δεχθεί προηγουμένως σε ακρόαση και τους τρεις συνέδρους της συνθέσεώς μου. Κατά την είσοδό μου στο γραφείο του κ. Προέδρου δέχτηκα, αιφνιδιαζόμενη, τις αυστηρές επιπλήξεις του, χωρίς καν να ακουστώ, για το έντονο ύφος με το οποίο είχα διατυπώσει την άποψή μου κατά τον χρόνο της προσδιάσκεψης».

Όπως αναφέρει η δικαστικός άκουγε έκπληκτη τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και απάντησε ότι δεν είχε γίνει καμία διάσκεψη! Διαπίστωσε δε, από όσα της είπε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ότι είχε προηγηθεί διάσκεψη των υπόλοιπων μελών του δικαστηρίου εν αγνοία της και ουσιαστικά είχε ληφθεί απόφαση!

«Ο πρόεδρος συνέχιζε να με επιπλήττει, θεωρώντας απαράδεκτες τις συστάσεις μου προς τα μέλη της συνθέσεως, οι οποίες, κατά την άποψή του, “με καθιστούν γελοία”, συνέχισε δε διατυπώνοντας την άποψή του ότι… δεν έχω αντιληφθεί σοβαρά τον ρόλο μου ως δικαστικός λειτουργός, ότι… εκθέτω με την συμπεριφορά μου αυτή το δικαστικό σώμα, ότι… του θυμίζω ένα δικαστή από τη Θεσσαλονίκη που νόμιζε ότι ήταν αυτός ο μόνος έντιμος με αποτέλεσμα να μην τον συναναστρέφεται κανένας συνάδελφός του και να απομονωθεί», συνεχίσει στην αναφορά της.

Για την ουσία της υπόθεσης αναφέρουμε ότι και οι υπόλοιποι δύο δικαστές, οι οποίοι δίκασαν την υπόθεση, συμφώνησαν με την καταδικαστική απόφαση εναντίον του υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη διαφωνώντας μόνον ως προς το ύψος της χρηματικής ποινής. Εκατό χιλιάδες ευρώ είχε προτείνει η κυρία Γεωργίτση, δεκαπέντε εκείνοι με το επιχείρημα ότι το πρόστιμο ήταν δυσανάλογο των εισοδημάτων του, όταν για αντιδικίες μισθοσυντήρητων πολιτών (συκοφαντική δυσφήμιση), επιδικάζονται καθημερινά πρόστιμα των 30 και 50 χιλιάδων ευρώ…

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις, δεν υπήρξε έντονη αντίδραση από την πλευρά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

kam6-e1370879615763

Παραίτηση Αθανασίου ζήτησε ο Καμμένος

Από την πλευρά του ο Πάνος Καμμένος ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου. Όπως αναφέρει στη δήλωσή του η παρέμβαση του προέδρου του Αρείου Πάγου «αποτελεί κατάλυση της Δημοκρατίας». Προσθέτει ακόμα: «Αυτό σε συνδυασμό με το τηλέφωνο που αποκάλυψε ο κ. Μπαλτάκος ως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, ότι δηλαδή ο υπουργός Δικαιοσύνης παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη, αλλά και από φαινόμενα που έχουμε τις τελευταίες ημέρες, όπως η δίκη της Energa, όπου το κράτος δεν παρέστη ως πολιτικός ενάγων για τα 250 εκατομμύρια ευρώ που έχασε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Βορίδης ήταν ο δικηγόρος υπεράσπισης των φίλων του κ. Ψυχάρη, που κατέθεσε ως μάρτυρας, δείχνουν ότι έχουμε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, κατάλυση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης».

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*Barf