Ημ/νια Δημοσίευσης: Πα 20 Φεβ 2015

Το ISIS «καρατόμησε» τον Αβραμόπουλο από Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

abramo_isis

Λίγες ημέρες μετά την εκλογή του κ. Προκόπη Παυλόπουλου στη θέση του Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας, το ερώτημα για πολλούς παραμένει: Γιατί, τελικά, δεν προτάθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος; Σε «κλειστά» πολιτικά στέκια κυκλοφορούν κάποιες φήμες οι οποίες χρήζουν προσοχής. Ο κ. Αβραμόπουλος ενδέχεται να μην τέθηκε εκτός υποψηφιότητας από εσωτερικές «καραμπόλες» αλλά εξαιτίας των τζιχαντιστών του ISIS.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με φημολογίες οι οποίες «δίνουν και παίρνουν» σε συγκεκριμένα πολιτικά γραφεία τις τελευταίες ώρες εντός και εκτός Ελλάδας, ο κ. Αβραμόπουλος δεν αποχώρησε τελικά από τις Βρυξέλλες μετά από παρέμβαση, κυριολεκτικά της «τελευταίας στιγμής», του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Κ. Γιούνκερ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Γιούνκερ, αν και αρχικά είχε «ανάψει το πράσινο φως» για τη μετεγκατάσταση του κ. Αβραμόπουλου από τις Βρυξέλλες στο ελληνικό Προεδρικό Μέγαρο, τελικά, την περασμένη Κυριακή το βράδυ ζήτησε από τη νέα κυβέρνηση να βρει άλλον υποψήφιο διατηρώντας τον αντιπρόεδρο της ΝΔ στη θέση του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας. Ο λόγος; Όπως αναφέρουν οι συγκεκριμένες πηγές ήταν το ISIS.

Το τελευταίο βίντεο των τζιχαντιστών με τον ομαδικό αποκεφαλισμό των 21 Αιγύπτιων Χριστιανών και το μήνυμα προς την Ευρώπη («θα κατακτήσουμε την Ρώμη») έθεσε σε συναγερμό τις κυβερνήσεις όλων των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο επικεφαλής της Κομισιόν κ. Γιούνκερ είχε άμεση επικοινωνία με τους ηγέτες των μεγαλύτερων χωρών καθώς και με τις ΗΠΑ προετοιμάζοντας ένα σχέδιο το οποίο, εφόσον οι φήμες ευσταθούν, σύντομα θα οδηγήσει σε μια επέμβαση των νατοϊκών δυνάμεων. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΕΕ φέρεται να επικοινώνησε την Κυριακή το βράδυ με τον κ. Τσίπρα ζητώντας του να μην ανακοινώσει τον κ. Αβραμόπουλο ως υποψήφιο για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας (ΠτΔ) αφού κρίθηκε απαραίτητη η παραμονή του στη θέση του, αρμόδιου για τη διαχείριση του όλου θέματος, Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας.

Το κατά πόσο οι πληροφορίες αυτές έχουν βάση, θα αποδειχθεί σύντομα από τις ίδιες τις εξελίξεις… Ωστόσο, το βέβαιο είναι ότι ο κ. Αβραμόπουλος βρισκόταν όχι στις Βρυξέλλες, αλλά στην Ελλάδα για περίπου 8 ημέρες – γεγονός που έρχεται να ενισχύσει τις πληροφορίες που τον ήθελαν υποψήφιο για την ΠτΔ με πρόταση του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα. Ο Επίτροπος, τελικά, φέρεται να επέστρεψε στην έδρα της ΕΕ μόλις την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*Barf