Ημ/νια Δημοσίευσης: Δε 29 Σεπ 2014

Ghoramara: Το νησί που εξαφανίζεται μέρα με τη μέρα

gho6

Έχουν γραφτεί δεκάδες χιλιάδες αράδες για την υπερθέρμανση του πλανήτη που προκαλεί -μεταξύ άλλων- άνοδο στη στάθμη της θάλασσας αλλά η ανθρωπότητα ακόμη, αν και η φύση έχει σημάνει το «καμπανάκι» του συναγερμού, κάθε άλλο παρά πρόοδο σημειώνει προς τον περιορισμό των ανθρωπογενών παραγόντων που οδηγούν τον πλανήτη μας στην καταστροφή. νησί

Ενδεικτικό παράδειγμα των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής αποτελεί το νησί Ghoramara το οποίο βρίσκεται στο Δέλτα του Κόλπου της Βεγγάλης, στην Ινδία. Και αυτό γιατί, πρόκειται για ένα νησί το οποίο «καταπίνει» η θάλασσα μέρα με τη μέρα -το 50% του εδάφους του έχει χαθεί από το 1980 έως σήμερα και τα δύο τρίτα του πληθυσμού του, σύμφωνα με άρθρο της Huffington Post, αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν.

«Θα έρθει μία ημέρα που οι άνθρωποι αυτοί δεν θα έχουν καμία άλλη επιλογή παρά να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. Μια μέρα αυτό το νησί στο οποίο γεννήθηκαν θα υπάρχει μόνο στις αναμνήσεις τους», έγραψε ο φωτογράφος, Daesung Lee, ο οποίος αποφάσισε να αποτυπώσει στον φακό της τους εναπομείναντες κατοίκους στο νησί που χάνεται.

Η συλλογή «On The Shore of a Vanishing Island, Ghoramara» είναι του 2011, αλλά οι φωτογραφίες εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν καθώς το διακύβευμα της κλιματικής αλλαγής παραμένει. Όπως σημειώνει ο Κορεάτης φωτογράφος, οι εικόνες αυτές μοιάζουν πιο πολύ με σουρεαλιστικά έργα τέχνης παρά με την καταγραφή μιας παράξενης φυσικής τραγωδίας.

Δείτε τις φωτογραφίες

gho1

.

gho3

.

gho4

.

gho2

.

gho5

.

.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*