Ημ/νια Δημοσίευσης: Πα 28 Φεβ 2014

Πώς το Κράτος φορτώθηκε από τον Λάτση 2,5 δισ. – Τώρα πάνε για το Ελληνικό!

elliniko

Στην Ελλάδα της ασυδοσίας των λίγων μεγάλων και της εξαθλίωσης των πολλών, μπορεί ένας μεγαλοεπιχειρηματίας από τη μια να φορτώνει στις πλάτες του ελληνικού λαού το αστρονομικό ποσό των 2,5 δισ. ευρώ και από την άλλη να ετοιμάζεται να αποκτήσει… προς αξιοποίηση μια έκταση φιλέτο του δημοσίου.

Αυτό φέρεται ότι συμβαίνει στην περίπτωση Λάτση, ο οποίος αφού κατάφερε να αποφύγει την καταβολή 2,5 δισ. ευρώ, που του αναλογούσαν για την ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank, μετά το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, σήμερα διεκδικεί, ως μόνος υποψήφιος το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού! Βέβαια, τα 2,5 δισ. ευρώ για τη διάσωση της συστημικής Eurobank, την οποία εγκατέλειψε ο Λάτσης, ανέλαβε με ευθύνη των μνημονιακών κυβερνήσεων να καλύψει ο δυστυχής Έλληνας φορολογούμενος. Και το ερώτημα είναι, πως είναι δυνατόν με αυτά τα δεδομένα, ηθικά τουλάχιστον, ο όμιλος Λάτση να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του δημοσίου;

Πάντως, χθες η LAMDA Development S.A., εταιρεία του ομίλου Λάτση, κατέθεσε τη μοναδική δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.» στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Αναμφίβολα, η όλη υπόθεση συνιστά μέγιστο ηθικό σκάνδαλο κι αν η πώληση του Ελληνικού στην εταιρεία του ομίλου Λάτση υλοποιηθεί, η πρόκληση για την χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία θα είναι κραυγαλέα.

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν πωλείται»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση, στην Αργυρούπολη με τίτλο: «Το Ελληνικό ΔΕΝ Πωλείται» τόνισε: «Τη μάχη για να μετατραπεί το Ελληνικό σε Μητροπολιτικό Πάρκο, ανοιχτό σε όλους και όλες τους πολίτες του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος, δε πρόκειται να την εγκαταλείψουμε».

Ο Α. Τσίπρας έστειλε και ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας λέγοντας:

«Το ΤΑΙΠΕΔ είναι ένα απίστευτο σκάνδαλο από μόνο του. Ένα εκτροφείο σκανδάλων. Και είναι πρωτοφανές σε μια ευνομούμενη χώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΤΑΙΠΕΔ και να αρνούνται να τα προσκομίσουν.

Είναι πρωτοφανές και αδιανόητο, μια κλίκα να αποφασίζει για το μέλλον του δημόσιου πλούτου, δίχως διαφάνεια, δίχως κοινοβουλευτική εποπτεία και έλεγχο, λες και πρόκειται για τα αμπελοχώραφα που κληρονόμησαν από τους παππούδες τους.

Και επειδή ήδη έχουμε καταγγείλει μια σειρά από σκανδαλώδεις διαδικασίες εκποίησης δημόσιου πλούτου από τη πλευρά του ΤΑΙΠΕΔ, που θίγουν κατάφορα το δημόσιο συμφέρον, έχουμε επανειλημμένα τονίσει κάτι που θα επαναλάβω και σήμερα:

Όλες οι συμβάσεις, όλες οι παραχωρήσεις δημόσιου πλούτου, θα επανελεγχθούν ως προς τη νομιμότητα και ως προς τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, από τη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές που σύντομα θα δώσουν εντολή σχηματισμού κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας, στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ας το έχουν όλοι αυτό καλά στο μυαλό τους. Και όπου η νέα Βουλή θα κρίνει, ότι το δημόσιο συμφέρον δεν διασφαλίζεται, δε θα διστάσουμε να ακυρώσουμε ή να αναθεωρήσουμε συμβάσεις και ειλημμένες αποφάσεις. Και κάτι ακόμα: Τίποτα και κανένας δε θα ξεχαστεί. Όσοι με πράξεις ή παραλήψεις έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον, θα κριθούν από τη δικαιοσύνη για τις πράξεις και τις παραλήψεις τους».

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*