Ψέμα ή άγνοια Σαμαρά για τις επικουρικές ; Τον είχε διαψεύσει ο Βρούτσης πριν τη συνέντευξη στο Mega

samaras_on_line

Ηταν ένα εσκεμμένο ψέμα; Μήπως προήλθε από κακή πληροφόρηση ή παντελή άγνοια; Το δεδομένο είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, στη συνέντευξη την οποία παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτη 22 Απριλίου στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, παραπληροφόρησε και δεν έδωσε την πραγματική εικόνα σε σχέσεις με τις προθέσεις του και τις αποφάσεις που είχε λάβει από τα τέλη του αμέσως προηγούμενου έτους για το «κούρεμα» που θα υφίσταντο οι συντάξεις το 2015 εάν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παρέμεναν στην εξουσία.

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι, φέτος, οι επικουρικές θα μειώνονταν μόνο κατά 4,4% (επιπλέον, φυσικά του «κουρέματος» που είχαν δεχθεί τα προηγούμενα 4 χρόνια). Όμως, τον πρώην πρωθυπουργό διαψεύδουν οι δηλώσεις που έκανε μόλις πριν από ένα μήνα ο -υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης επί κυβερνήσεως Σαμαρά- κ. Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος είχε αποδεχθεί μετά από αιτιάσεις του κ. Δημήτρη Στρατούλη ότι οι επικουρικές συντάξεις θα «κουρεύονταν» συνολικά κατά 15% το 2015, εάν δεν είχε υπάρξει ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές!

Περισσότερα: presspublica.gr.

Διαβάστε περισσότερα: Γ. Βρούτσης – Θα κόβαμε ξανά (πάνω από 15%) επικουρικές συντάξεις κ΄ εφάπαξ αν βγαίναμε

Αφήστε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>