Ημ/νια Δημοσίευσης: Δε 8 Δεκ 2014

Κρύος ιδρώτας Σαμαρά – Ο Μητσοτάκης του ευχήθηκε να μείνει στην εξουσία! 17/12 η ψηφοφορία για ΠτΔ

samaras_mitsotakis_kollaz_4

Την… ευχή του στην κυβέρνηση ΣαμαράΒενιζέλου για να ολοκληρώσει την τετραετία έδωσε ο « επίτιμος », ο Κωνστανίνος Μητσοτάκης. Μετά από αυτό, πόσοι είναι αλήθεια αυτοί που πιστεύουν ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα διατηρηθούν στην εξουσία;

Όπως μεταδόθηκε από τα συστημικά, τηλεοπτικά ΜΜΕ, ο επίτημος πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι «δεν πρέπει να φτάσουμε σε εκλογές» (πρόωρες, εθνικές). Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει την τετραετή θητεία της. Και μετά από αυτό… έγινε χαμός στα social!

Ευχή ή… «κατάρα»;

Πέρα από τις σοβαρές και βαθυστόχαστες πολιτικές αναλύσεις, η… ευχή Μητσοτάκη για πολλούς θεωρείται «κατάρα που θα πιάσει τόπο»… Οι ημέρες της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για όλους τους προληπτικούς μοιάζουν μετρημένες! Αλλωστε, αλήθεια, πώς ο Κων. Μητσοτάκης μπορεί να λέει κάτι καλό για τον Α. Σαμαρά και να το πιστεύει; Από το 1993, όταν ο σημερινός πρωθυπουργός «έριξε» την κυβέρνηση Μητσοτάκη, τα μίση ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι φανερά, είναι «παρόντα» και θα συνεχίσουν να κρατάνε χρόνια.

17 Δεκεμβρίου η πρώτη ψηφοφορία για ΠτΔ

Φυσικά, η ευχή Μητσοτάκη και το αποτέλεσμα της, για να σοβαρευτούμε, θα φανεί σύντομα. Ο κύβος έπεσε και η πρώτη ψηφοφορία για την ανάδειξη του προσώπου που θα τοποθετηθεί στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ορίστηκε για τις 17 Δεκεμβρίου. Η αναμενόμενη κατά πολλούς κίνηση με χαρακτήρα αιφνιδιασμού από την πλευρά των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, ανάλογα με την έκβαση της, δεν θα καθορίσει μόνο την επόμενη διετία, αλλά το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας

Αν μείνουν, αν βρουν τους 180 πρόθυμους να στηρίξουν τη συνέχιση των μνημονιακών μέτρων βουλευτές, τα υφιστάμενα δεδομένα θα διατηρηθούν για δεκαετίες. Αν φύγουν, αν οι βουλευτές δεν στηρίζουν το πρόσωπο που θα προτείνουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τότε θα υπάρξει μια σημαντική ευκαιρία, εάν και η κοινωνία πιέσει, να σταματήσει το «κούρεμα» του βιοτικού επιπέδου και να μπει ξανά η χώρα σε «τροχιά» ανάπτυξης.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*



Barf