Ημ/νια Δημοσίευσης: Τε 8 Απρ 2015

Πρωτιά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στις συνδικαλιστικές εκλογές της ΤτΕ με μισθούς ως 6.000 ευρώ κ΄ 500.000 εφάπαξ

trapeza_tis_ellados

Η διακυβέρνηση της χώρας πέρασε μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ αλλά η εξουσία, όπως επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις, παραμένει στα χέρια των μνημονιακών δυνάμεων που αντιστέκονται σθεναρά για να διατηρήσουν τα οφίτσια των τελευταίων 30 ετών και, φυσικά, τις νοοτροπίες και τις πρακτικές που «έστειλαν το λογαριασμό» της διαπλοκής στην πλειονότητα των μικρομεσαίων οικονομικά πολιτών. Τα όσα παράδοξα, σε σχέση με τις αλλαγές που επήλθαν στο πολιτικό σκηνικό, λαμβάνουν χώρα στα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία είναι ενδεικτικά του αγώνα που δίνουν οι εκπρόσωποι του καθεστώτος που επικράτησε κυρίως από το 1980 μέχρι σήμερα, για να μην επιτρέψουν μια πραγματική «αλλαγή σελίδας» στη χώρα. Η περίπτωση των πρόσφατων αρχαιρεσιών στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) είναι ενδεικτική!

Σύμφωνα με πληροφορίες του nez.gr, στις εκλογές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην ΤτΕ πρώτη ήρθε η ΠΑΣΚΕ και μαζί με τη ΔΑΚΕ κατέκτησαν τη μνημονιακή πλειοψηφία. Συγκεκριμένα, η προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ του κ. Ε. Βενιζέλου συνδικαλιστική παράταξη έλαβε 7 έδρες. Η ΔΑΚΕ που πρόσκειται στη ΝΔ του κ. Α. Σαμαρά πήρε 2 έδρες. Ετσι, «χέρι – χέρι» οι δύο -προσκείμενες στα μνημονιακά κόμματα που καταποντίστηκαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές- παρατάξεις κατέκτησαν μια μνημονιακή πλειοψηφία 9 εδρών.

Μισθοί έως 6.000 ευρώ και εφάπαξ 500.000 ευρώ στην ΤτΕ

«Οι εργαζόμενοι της ΤτΕ φαίνεται δεν έχουν καταλάβει την κοινωνική κρίση» ανέφερε στο nez.gr συνδικαλιστικό στέλεχος το οποίο μέχρι πριν από λίγο καιρό ανήκε σε μια εκ των δύο συγκεκριμένων παρατάξεων. «Με μισθούς 4.000, 5.000 και 6.000 ευρώ και εφάπαξ που ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ, με δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο, με το δικό τους ταμείο Υγείας και ασφαλιστικά ταμεία ενταγμένα στην τράπεζα, δεν θέλουν να ακούν για ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε για κοινωνική αλληλεγγύη περιχαρακωμένοι στο “ΧΡΥΣΟ” τους κλουβί» ανέφερε δίνοντας ουσιαστικά έτσι και την απάντηση σε όσους αναρωτιούνται για ποιο λόγο σε επίπεδο συνδικαλιστικό οι μνημονιακές δυνάμεις επικρατούν. Πολύ απλά, λεφτά για τα «δικά τους παιδιά» υπάρχουν…

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*



Barf