Ημ/νια Δημοσίευσης: Τε 19 Φεβ 2014

Ο Γ.Γ. Εσόδων υπ. Οικονομικών -ο «Θεοχάρης των φοροπροστίμων»- δικαιούται και μπόνους!

theoharis_ypourgeio_oikonomikon

Ένα θέμα που είχε περάσει στα «ψιλά» φέρνει στην επικαιρότητα ερώτηση βουλευτή προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ο «Θεοχάρης των φοροπροστίμων», όπως αρκετοί τον αποκαλούν, ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, δεν αναμένει μόνο καλά λόγια για το γεγονός ότι, μεταξύ άλλων, «κουρεύει» καθημερινά με πρόστιμα και φόρους τα εισοδήματα των πολιτών, αλλά και ένα γερό μπόνους για τις υπηρεσίες του! Ετσι προβλέπεται από νόμο τον οποίο η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πέρασε πέρυσι από το κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με ερώτηση του βουλευτή Β΄ Πειραιά του κόμματος «Νέα Μέρα» Γιάννη Κουράκο προς τον υπουργό Οικονομικών, στο νόμο 4093/2012 άρθρο 6 παρ. Β προβλέπεται η καταβολή ετήσιας αμοιβής στον Γενικό Γραμματέα Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, κατόπιν κοινής Υπουργικής απόφασης που θα λάβουν οι αρμόδιοι Υπουργοί Οικονομικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο κινητροδότησης της διαδικασίας αύξησης των εσόδων από φόρους!

«Πέρα από τον ηθικό κίνδυνο που ενέχει μια τέτοια απόφαση, αφού ουσιαστικά μεταλλάσσει το θεσμικό ρόλο της θέσης του Γενικού Γραμματέα, προκύπτει ένα εξόχως πολιτικό ζήτημα. Σε μια χώρα βαθιάς ύφεσης όπου η ανεργία έχει υπερβεί το 30%, οι μισθοί και οι συντάξεις υπολείπονται κατά 60% των αντίστοιχων του 2009, το κοινωνικό κράτος αποτελεί θεωρητικό περίγραμμα είτε στον τομέα της υγείας είτε της εκπαίδευσης και τα νοικοκυριά που ζουν κάτω από το όριο τη φτώχειας ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο, είναι τουλάχιστον προκλητικό να προβλέπονται επιπλέον αμοιβές στους εκάστοτε κρατικούς λειτουργούς» αναφέρει ο κ. Κουράκος στην ερώτηση του, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης βάσει της οποίας προβλέπεται η χορήγηση μπόνους στον Γενικό Γραμματέα Εσόδων.

Ερωτήματα αναζητούν απαντήσεις…

Στο ίδιο πλαίσιο, ο βουλευτής καλεί τον κ. Στουρνάρα να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

1)      Ποιά είναι η σύμβαση που έχει υπογράψει ο Γ.Γ. Εσόδων με τον αρμόδιο Υπουργό στο πλαίσιο των καθηκόντων (αρμοδιοτήτων) του;

2)      Προβλέπεται αύξηση του μισθού του Γ.Γ. Εσόδων ως μπόνους βάσει των εσόδων που συγκεντρώνει;

3)      Παρακαλώ με βάση τα ερωτήματα 1 & 2 όπως μας γνωστοποιηθεί η σύμβαση του Γ.Γ. Εσόδων.

Έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο κοινή Υπουργική απόφαση και αν ναι σε τι ποσό αντιστοιχεί η επιπλέον αμοιβή του Γενικού Γραμματέα;

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*