Η Κόκα – Κόλα «έφαγε πόρτα» από το φετινό Καρναβάλι της Πάτρας

coca_cola_kol_4

Η Κόκακόλα δεν πάει με όλα και, σίγουρα, δεν πάει στο φετινό Καρναβάλι της Πάτρας. Ο δήμος Πατρών, στηρίζοντας τον πολύμηνο αγώνα των πρώην εργαζομένων της για την ακύρωση των απολύσεων τους και την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης, είπε «όχι» στην εταιρία και απέρριψε τη χορηγία της για το φετινό Καρναβάλι!

Όπως έγινε γνωστό, με απόφαση του -προσκείμενου στο ΚΚΕ- Δημάρχου της Πάτρας, Κώστα Πελετίδη, η «κόπηκε» από χορηγός των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού. Με τον τρόπο αυτό, ανέφεραν τόσο παράγοντες του Δήμου όσο και εκπρόσωποι των απολυμένων της Coca – Cola από τη Θεσσαλονίκη, η δημοτική αρχή της Πάτρας έδειξε έμπρακτα τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων της εταιρίας.

Στην ανακοίνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Πατρινό Καρναβάλι» αναφέρεται: «H απάντηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης σημειώνει ότι η χορηγία δεν έγινε τελικά αποδεκτή από τον Δήμο. Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων “Καρναβάλι Πάτρας” συζήτησε πολλές χορηγικές προτάσεις από εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η 3 Ε. Η Κοινωφελής Επιχείρηση δεν έκανε αποδεκτή την χορηγία της 3 Ε παρά τις οικονομικές της δυσκολίες γιατί επιδιώκει και με αυτή την απόφασή της να εκφράσει την έμπρακτη συμπαράστασή της στον πολύμηνο Αγώνα των εργαζομένων της 3 Ε ενάντια στις απολύσεις για να ανοίξουν τα εργοστάσια. Η ανάρτηση του λογοτύπου στην ιστοσελίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης “Καρναβάλι Πάτρας” έγινε από αβλεψία και λάθος και σύντομα θα αποσυρθεί».

Συνεχίζουμε – Δεν λυγίζουμε

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Κόκα – Κόλα 3Ε Γρηγόρης Παπαδόπουλος δήλωσε στο nez.gr ότι «οι εργαζόμενοι που δίνουμε τον αγώνα μας εδώ και 507 ημέρες με στόχο να ακυρωθούν οι απολύσεις και να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, ευχαριστούμε δημόσια την κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Πατρών για τη στήριξη της. Καλούμε όλες τις κοινωφελείς επιχειρήσεις των δήμων της χώρας με ανάλογες δραστηριότητες να αποστασιοποιηθωούν από τις πρακτικές της 3Ε που προσπαθεί να διεμβολίσει την κοινωνική αλληλεγγύη. Ούτε γουλιά Κόκα – Κόλα, Αμίτα και Φάντα μέχρι το εργοστάσιο να επαναλειτουργήσει».

Αφήστε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>