Ημ/νια Δημοσίευσης: Σα 11 Απρ 2015

ΔΤ – ΝΕΡΙΤ : Ποιοι μπορεί να τρέχουν και να μην φτάνουν με τις μεταδόσεις στίβου;

stibos_2

Από την αρχή της λειτουργίας του μορφώματος της ΕΔΤ και μετά από 24 ώρες ΔΤ (για να μην ξεχνάμε ότι τα αρκτικόλεξα – λογότυπα άλλαζαν κατά το δοκούν στον αέρα) φάνηκε το πόσο αδιαφανής θα ήταν στη συνέχεια η πορεία αυτού του καναλιού. Το συγκεκριμένο αποκλειστικό ρεπορτάζ φέρνει στην επιφάνεια τα όσα παράδοξα έλαβαν χώρα με τα δικαιώματα της μετάδοσης των αγώνων στίβου.

Η «καλή μέρα» από το πρωί φαίνεται…

Μπορεί να ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών, μπορεί να είναι δημόσιο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα διέπεται και από τους νόμους του κράτους. Τι θέλουμε να πούμε με αυτό;

Το μόρφωμα αυτό, που δεν απέκτησε ποτέ ΑΦΜ και άδεια εκπομπής, πρώτα ξεκίνησε μεταδόσεις και μετά… προσέλαβε τους ανθρώπους που τις έκαναν! Και για την ακρίβεια, όχι όλους.

Η πρεμιέρα της ΔΤ που συνάμα αποτέλεσε και το «κλείσιμο της πόρτας», ευτυχώς όχι της ίδιας, όπως αποδείχθηκε, της ΕΡΤ, πραγματοποιήθηκε από «δύο Νίκους» (τους κ.κ. Αντωνιάδη και Τσώνη) οι οποίοι εν κατακλείδι ποτέ δεν υπέγραψαν σύμβαση εργασίας με έναν δημόσιο φορέα.

10/8/2013 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

f1

10/8/2013 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 

Από το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος», προκύπτει το εξής ερώτημα: Ποιος κάνει την περιγραφή από τη στιγμή που δεν έχουν γίνει ακόμη προσλήψεις;

Την ίδια απορία εκφράζει σε κείμενό της, η δημοσιογράφος Ντορίτα Λουκίσσα από την έντυπη έκδοση της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας που δημοσιεύθηκε στις 18/8/2013 με τίτλο: Πρώτα οι επιτυχόντες, μετά οι αιτήσεις τους!

f2

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=380683

 

Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ στις 29/8/2013 σε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τους κ.κ. υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Δικαιοσύνης θέτει το θέμα: Αμείλικτα ερωτήματα που συσσωρεύονται μετά το μαύρο στην ΕΡΤ. Στο έκτο ερώτημα από τη μακροσκελή αυτή λίστα ερωτημάτων αναφέρεται: Πόσοι και ποιοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί ή άλλοι εργαζόμενοι ασχολήθηκαν για τη μετάδοση προγράμματος του μορφώματος ΔΤ, με απευθείας συνεννόηση με τον υφυπουργό κ. Καψή ή τον κ. Μάναλη (και την άγνωστη ως τώρα αναφερόμενη ως ομάδα του), χωρίς να έχουν προηγουμένως υπογράψει σύμβαση κατά το διάστημα 17/6/2013 – 19/8/2013, κατά το οποίο δεν είχε υπογραφεί καμία σύμβαση με εργαζόμενο.

Στο έβδομο ερώτημα: Από τις 11/6/2013 έως σήμερα (Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013 που κατατέθηκε το έγγραφο) ποια αθλητικά γεγονότα των οποίων τα δικαιώματα μετάδοσης είχε αποκτήσει η ΕΡΤ διατέθηκαν από το Δημόσιο ή επετράπη να διατεθούν από τους διοργανωτές σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και έναντι τίνος ανταλλάγματος σε κάθε περίπτωση; Τι είχε πληρώσει μέχρι τότε η ΕΡΤ για την απόκτηση των δικαιωμάτων αυτών; Ποια είναι τα διαφυγόντα έσοδα του Δημοσίου;

Στο link που ακολουθεί όλο το ερώτημα που κατατέθηκε στη Βουλή, όπως το ανάρτησε η Ναυτεμπορική. (Πατήστε ΕΔΩ)

Η ΕΡΤ, που βρισκόταν πάντα στο πλευρό του «βασιλιά στίβου», από τις 16/11/2012 είχε καταθέσει προσφορά για την αγορά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αθλητικών μεταδόσεων διεθνή στίβου IAAF, για τα έτη 2014 έως 2017.

f3

Κατά την προσφιλή τακτική της συγκυβέρνησης ΣαμαράΒενιζέλου και του φοβερού δόγματός της («σοκ και δέος») παρά το μαύρο που έριξαν στην ΕΡΤ και σε όλο τον ελληνικό λαό, συνέχισαν να παραβιάζουν το Σύνταγμα και τους νόμους, γράφοντας στα… παλαιότερα των υποδημάτων τους την απόφαση του πρώτου τη τάξει δικαστή του ΣτΕ Σωτήρη Ρίζου, η οποία ρητά αναφέρει: Ο φορέας που συνίσταται με το ανά χείρας σχέδιο νόμου είναι όχι μόνον διαφορετικός από την ΕΡΤ ΑΕ του ν.1730/1987, αλλά ριζικά νέος. Η ΝΕΡΙΤ ΑΕ δεν αποτελεί διάδοχο νομικό πρόσωπο της καταργηθείσας ΕΡΤ ΑΕ αλλά νέα νομική προσωπικότητα που επιδιώκει την εξυπηρέτηση των σκοπών του άρθρου 15 του Συντάγματος.

f4

Τι μας λέει η απόφαση του κ. Ρίζου ουσιαστικά; Απαγορεύεται οποιαδήποτε μεταβίβαση είτε προγράμματος είτε χρέους, είτε ακόμα και πίστωσης, από την ΕΡΤ στην ΝΕΡΙΤ. Στην περίπτωσή μας, όμως, στις 13/8/2014 με αριθμό πρωτοκόλλου 1287 υπάρχει απόφαση της ΝΕΡΙΤ με θέμα: «Δικαιώματα μετάδοσης Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου».

Τι μας πληροφορεί αυτή η απόφαση; Ότι το ποσό των 300.000 ελβετικών φράγκων αφορά στην αποπληρωμή της τρίτης δόσης (!) για την απόκτηση των δικαιωμάτων μετάδοσης Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου, βάσει συμφωνίας ΕΑΑ 2013 – 2015.

f5

f6

Το τραγικό της ιστορίας είναι ότι «βάπτισαν» το κρέας ψάρι (ή το ψάρι κρέας). Όπως θέλετε πείτε το. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι τα δικαιώματα που είχε η ΕΡΤ από τις 16/11/2012 για την τριετία 2014-2017 μεταφέρθηκαν, άγνωστο πώς, από την ΕΡΤ στη ΝΕΡΙΤ.

Νέα… αμαρτία της ΝΕΡΙΤ

Και για να μην ξεχνάμε τον τίτλο του σημερινού κειμένου στο nez.gr ότι ενός κακού μύρια έπονται, υπάρχουν και τα μελλούμενα αμαρτήματα της ΝΕΡΙΤ, αν και οσονούπω καταργείται. Ποιος μας πληροφορεί γι’ αυτά; Ο δημοσιογράφος, εξειδικευμένος σε θέματα στίβου, Θανάσης Νικολάου από την ιστοσελίδα sportsfeed.gr.

Ο κ. Νικολάου αναφέρει ότι ο πρόεδρος Πέτρος Μάης έκλεισε συμφωνία για τη μετάδοση των πρώτων ευρωπαϊκών αγώνων ενώ, ταυτόχρονα, απέρριψε τη μετάδοση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου όπου συμμετείχαν μόλις 18 Έλληνες αθλητές (πήραμε και δύο μετάλλια).

Μετά το εν λόγω δημοσίευμα υπήρξαν καταστάσεις πανικού και πυκνής ομίχλης στο Ραδιομέγαρο με αποτέλεσμα να μεταδοθεί το διεθνές αυτό αθλητικό γεγονός του στίβου από τη δεύτερη μέρα καθώς την πρώτη την… «πήρε η θάλασσα».

Τελικά θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι αν υπάρχουν με βάση τα στοιχεία; Ή, μήπως, όλα τελικά «γράφονται στο χιόνι»;

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*



Barf