Μεγάλες αλυσίδες «κουρεύουν» μισθούς ενόψει των 751 ευρώ – Καταγγελία για το Πράκτικερ

praktiker_2

Σε μειώσεις μισθών προχωρούν μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ αντιδρώντας στην εξαγγελία της κυβέρνησης για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ το μήνα, μικτά. Οι νέες καταγγελίες αφορούν για μια ακόμη φορά στην αλυσίδα Praktiker, η οποία φέρεται να προχωρά σε «κούρεμα» των μέσων αποδοχών του προσωπικού της κατά 15% με 20%.

Στην καταγγελία αυτή προχωρά το ΜΕΤΑ Μαγνησίας. Σύμφωνα με την εν λόγω συνδικαλιστική παράταξη, «η εταιρία Praktiker θορυβημένη από τις εξαγγελίες της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας περί επαναφοράς του θεσμού των ΣΣΕ και του κατώτερου βασικού μισθού στα 751 ευρώ, προσπαθεί να προκαταβάλει την κατάσταση μειώνοντας τις αποδοχές των εργαζομένων σε ποσοστά από 15% έως 20%»!

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ, η εργοδοσία της «Praktiker» έχει εφαρμόσει στο προσωπικό της όλους τους μνημονιακούς αντεργατικούς νόμους που η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου πέρασε όλη την προηγούμενη περίοδο.

«Από πέρσι μείωσε πάλι τις αποδοχές των εργαζομένων κατά 7% μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας τις οποίες επέβαλε με την απειλή των απολύσεων και της ανεργίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΜΕΤΑ στην οποία προστίθεται ότι «είναι η ίδια εταιρεία που αύξησε τα υπερκέρδη της, εν μέσω κρίσης, και ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια ευρώ! Είναι η ίδια εταιρεία που κατέχει ηγετική θέση στο χώρο του λιανεμπορίου»!

Αφήστε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>