Ημ/νια Δημοσίευσης: Τρ 17 Φεβ 2015

Τσίπρας: «Να λυπάστε όσους λαούς πάνε σκυφτά κ. Σόιμπλε» – Π. Παυλόπουλος για ΠτΔ

vouli_tsipras_11

Ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «σήκωσε το γάντι» που πέταξε με τις τελευταίες προκλητικές -και σε βάρος του ελληνικού λαού- δηλώσεις του, ο υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς το Βερολίνο: Ο κ. Σόιμπλε δεν πρέπει να λυπάται αλλά να θαυμάζει λαούς που σηκώνουν το κεφάλι υπερήφανα.

Ο κ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία ανακοίνωσε και το όνομα του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, του κ. Προκόπη Παυλόπουλου, με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών («Λυπάμαι τους Έλληνες») τόνισε ότι η Ελλάδα δεν ανήκει πλέον στους παρίες της Ευρώπης. Ο κ. Σόιμπλε, ανέφερε ο πρωθυπουργός, έχασε την ψυχραιμία του, όχι γιατί εκφράστηκε κατά της κυβέρνησης αλλά επειδή έκανε ένα αρνητικό σχόλιο για τον ελληνικό λαό.

«Με εκτίμηση και φιλική διάθεση του επισημαίνω ότι πρέπει να λυπάται για τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό και όχι τους λαούς που σηκώνουν το κεφάλι υπερήφανα … Αυτούς τους λαούς πρέπει να τους θαυμάζει» τόνισε ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζοντας το έγγραφο που παρουσιάστηκε τελικά στο πρόσφατο Eurogroup ήταν προκλητικό. «Δεν βιαζόμαστε και δεν συμβιβαζόμαστε» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός αναφέροντας ότι «εργαζόμαστε σκληρά για μια νέα συμφωνία χωρίς λιτότητα, χωρίς μνημόνια και χωρίς την παρουσία της τοξικής τρόικας».

Ερχονται τα πρώτα νομοσχέδια κοινωνικής σωτηρίας

Επίσης, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι την Πέμπτη θα κατατεθεί στη Βουλή το πρώτο από τα νομοσχέδια κοινωνικής σωτηρίας. Με αυτό το σχέδιο νόμου θα απαγορευτούν οι πωλήσεις των δανείων σε «κοράκια», σε distress funds. Το δεύτερο νομοσχέδιο θα αφορά στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, των τριετιών, της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και της Διαιτησίας.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*Barf