Ημ/νια Δημοσίευσης: Πε 23 Απρ 2015

« Σύμπλευση » ανθρωπιάς στο Αιγαίο – Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για κατοίκους ακριτικών νησιών

simpleusi_1

Στην ακριτικό Γαύδο, δηλαδή μέχρι το νοτιότερο άκρο της Ελλάδος θα φτάσει η ομάδα εθελοντών της « + Πλεύσης ( Σύμπλευση ) » για να προσφέρει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις σε κατοίκους των ακριτικών νησιών.

Τα φουσκωτά της + Πλευσης, αναχώρησαν από το Λαύριο για τον δευτέρο διάπλου της εθελοντικής οργάνωσης που αποτελείται από γιατρούς, νοσηλευτές και ανθρώπους που αγαπούν την θάλασσα. Στο φετινό τους δρομολόγιο, θα διασχίσουν με τα φούσκωτά τους το Αιγαίο για 11 μέρες ρίχνοντας άγκυρα σε 7 απομακρυσμένα νησιά, με τελευταίο σταθμό τη Γαύδο. Εκεί μάλιστα, θα εγκαταστήσουν αφαλατωτή για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων σε πόσιμο νερό.

Το φετινό δρομολόγιο της +Πλευσης είναι το εξής: Κίμωλος, Φολέγανδρος, Σχοινούσα, Θηρασιά, Κάσος, Γαύδος, Αντικύθηρα. Η « Σύμπλευση» είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία με σκοπό την υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των Ελληνικών ακριτικών νήσων.

Αμιγώς εθελοντικού χαρακτήρα, η σύμπλευση οργανώνει δράσεις όλο το χρόνο με στόχο την μέγιστη δυνατή προσφορά προς τα ακριτικά νησιά. Σκοπός της η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ακριτών μέσω, πρωταρχικά, της παροχής δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και της δημιουργίας έργων υποδομής στις τοπικές κοινωνίες.

Πηγή: presspublica.gr.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*Barf