Ημ/νια Δημοσίευσης: Τρ 10 Μαρ 2015

Σε ποιους κλάδους θα γίνουν προσλήψεις και σε ποιους απολύσεις το επόμενο τρίμηνο

anergia_6_7

Μικρή ανάκαμψη παρουσιάζεται στις προθέσεις των επιχειρήσεων να προβούν σε προσλήψεις το δεύτερο τρίμηνο του 2015. Το nez.gr παρουσιάζει τους τομείς στους οποίους αναμένεται να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, καθώς και αυτούς στους οποίους η απασχόληση θα εξακολουθήσει να μειώνεται.

Σύμφωνα με την έρευνα για τις Προοπτικές Απασχόλησης στην Ελλάδα της Manpower, οι προθέσεις προσλήψεων από την πλευρά των εργοδοτών παρουσιάζουν αύξηση 11% για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Συγκεκριμένα, σε σύνολο 753 εργοδοτών, ποσοστό 21% απάντησε ότι θα αυξήσουν το προσωπικό τους, 70% ότι δεν θα υπάρξει μεταβολή, 7% αναμένουν να προβούν σε απολύσεις και το 2% δεν γνωρίζει σε ποιες ενέργειες θα προβεί εντός του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος.

manpower_4

Σε ποιους κλάδους θα γίνουν προσλήψεις

Με βάση την ίδια έρευνα, την πρόθεση να προχωρήσουν σε προσλήψεις δηλώνει το 24% των επιχειρήσεων στις Μεταφορές και στις Επικοινωνίες, το 20% στον Τουρισμό και το 15% στα Χρηματοοικονομικά και τις Ασφάλειες.

Που θα γίνουν απολύσεις

Αντιθέτως, σχεδόν μηδαμινές προσλήψεις και, όπως όλα δείχνουν, μειώσεις προσωπικού θα γίνουν στο Δημόσιο Τομέα (συμπεριλαμβάνονται οι αποχωρήσεις για συνταξιοδότηση), στη Γεωργία και στο Εμπόριο. Οι προθέσεις των εργοδοτών σε αυτούς τους κλάδους για την αύξηση των θέσεων εργασίας κυμαίνονται μόλις στο 1%, 4% και 6% αντίστοιχα.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*Barf