Ημ/νια Δημοσίευσης: Δε 5 Ιαν 2015

Πόθεν έσχες στους καναλάρχες και διαγωνισμός για τις άδειες των ΜΜΕ – Να γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τρομάζει τη διαπλοκή

tsipras_diaploki_mme

Πόθεν έσχες στους μεγαλοκαναλάρχες δεσμεύεται ότι θα βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ εφόσον αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης. Ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, μετά τις αναφορές – «καρφιά» του κ. Δημήτρη Παπαδημούλη κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης του στο Mega (πάτησε ΕΔΩ για να διαβάσεις περισσότερα) παρουσίασε αναλυτικά τις ενέργειες που θα ακολουθήσει για να μπει ένα τέλος στο καθεστώς ανομίας μέσα στο οποίο λειτουργούν τα ΜΜΕ εδώ και 30 χρόνια. Οι τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τα μεγάλα κανάλια και τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης φαίνεται να αποτελούν και το λόγο για τον οποίο η διαπλοκή έχει ρίξει τους τόνους, φοβούμενη ότι, με την πτώση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την εξουσία, το πάρτι που στήθηκε από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, και για το οποίο εκτενής αναφορά γίνεται στην έκθεση για τη Διαφάνεια του υπουργείου Δικαιοσύνης, του 2013, φτάνει στο τέλος του…

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, το περασμένο Σάββατο, στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος του οποίου ηγείται, ανάφερε για τα ΜΜΕ ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ενεργοποιήσει τις διατάξεις των νόμων, οι οποίες:

(α) επιτρέπουν στην Τράπεζα της Ελλάδος ή στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να διενεργούν ελέγχους για την προέλευση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων ενημέρωσης, και

(β) ισχύουν για όλες τις Ανώνυμες Εταιρείες και προβλέπουν ότι μια ζημιογόνα επιχείρηση δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί επ’ αόριστον χωρίς να ανακεφαλαιοποιείται.

Διαγωνισμός για τις άδειες

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι θα προκηρυχθεί από μηδενική βάση διαγωνισμός για τις άδειες λειτουργίας ΜΜΕ. Στο πεδίο των δημοσίων συμβάσεων, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αναθεωρήσει το θεσμικό πλαίσιο που τις διέπει, σεβόμενη την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία.

«Ενισχύουμε τους θεσμούς κοινωνικού ελέγχου, διαφάνειας και δημοσιότητας σε όλα τα στάδια, αυστηροποιούμε τους όρους σχεδιασμού και εκτέλεσης των δημοσίων συμβάσεων, διαμορφώνουμε αντικειμενικό και διαφανές θεσμικό πλαίσιο διεξαγωγής των δημοσίων διαγωνισμών και βάζουμε τέλος στις Φωτογραφικές προκηρύξεις» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Εμφάνιση 1 σχολίου
  1. Ο/Η Spy1 λέει:

    Μ” αρέσει ο τίτλος «…Να γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τρομάζει τη διαπλοκή» καθόσον η απάντηση είναι απλή. Θέλει να βάλει στο παιγνίδι και τους δικούς του καναλάρχες και τα δικά του κανάλια. Τόσο απλά!!! Ας μας πει επίσης ο Τσίπρας, με ποιους θα κτυπήσει την διαπλοκή …με τον Κουρκλή την Κατσέλη, και τους υπόλοιπους τέως Πασόκους που χάσαν το φαγοπότι, και αντίστοιχα με την μετακινηθείσα μάζα πρασινοφρουρών και γαλαζοφρουρών που με το που έχασαν τα προνόμια, μεταφέρθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ας θυμηθούμε ότι την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ πριν από 4 χρόνια ψήφιζαν μόλις 4,5%. ΤΟ σημερινό 27% ή 30% που ενδεχομένως θα πάρει είναι κυρίως από τα ξεβολεμένα λαμόγια που μετακινήθηκαν στον συγκεκριμένο χώρο.
    Ουσιαστικά όσα από τα λαμόγια παραμένουν βολεμένα ψηφίζουν τα υπάρχοντα κόμματα εξουσίας, όσοι ξεβολεύτηκαν πάνε από την άλλη πλευρά για να εκδικηθούν. Επομένως μην πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας και παχύς τίτλους, εκτός αν οι δημοσιογράφοι που γράφουν το συγκεκριμένο άρθρο επιδιώκουν την χειραγώγηση των αναγνωστών, κάτι ιδιαίτερα συνηθισμένο σε όλες αυτές τις μορφές «δήθεν» ηλεκτρονικής ενημέρωσης

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*Barf