Ημ/νια Δημοσίευσης: Κυ 17 Αυγ 2014

Ο ΕΝΦΙΑ συνεχίζεται ενώ η λίστα Λαγκάρντ οδεύει προς παραγραφή!

 adeia_tsepi_4

Η φοροεξόντωση χιλιάδων φορολογουμένων, προερχόμενων κυρίως από την πάλαι ποτέ μεσαία τάξη (των λεγόμενων «νοικοκυραίων») και τα πιο χαμηλά εισοδηματικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, μέσω του ΕΝΦΙΑ (του φόρου ακινήτων) και των υπόλοιπων μέτρων – «γκιλοτίνα» συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις της κυβέρνησης…

Την ίδια στιγμή, όμως, οι μεγαλοφειλέτες μπορούν να νιώθουν άνετα. Ο έλεγχος όσων περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ και στους υπόλοιπους «αμαρτωλούς» καταλόγους που έκαναν «σουλάτσο» τα τελευταία χρόνια στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και στα υπουργικά γραφεία, γίνεται με ρυθμούς χελώνας με ορατό, πλέον, το ενδεχόμενο παραγραφής τυχόν αδικημάτων.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει σχετικό ρεπορτάζ της κυριακάτικης εφημερίδας «Το Παρόν» επισημαίνοντας ότι από τους 2.062 ύποπτους για «μαύρο χρήμα» της λίστας Λαγκάρντ… ζήτημα είναι να έχουν ελεγχθεί οι 62! Το σίριαλ του μη ελέγχου της λίστας ξεκίνησε από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ανάλογη στάση, εκ του αποτελέσματος, φαίνεται ότι ακολούθησαν όσοι τοποθετήθηκαν στην ίδια θέση μεταγενέστερα, όπως δηλαδή ο νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και αμέσως επόμενος υπουργός Οικονομικών, και νυν επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Ερχεται παραγραφή

Σύμφωνα με το «Παρόν», εάν οι έλεγχοι αυτών των προσώπων συνεχιστούν με τους ίδιους ρυθμούς, τότε σύντομα θα απαλλαγούν από τυχόν αδικήματα τα οποία πραγματοποίησαν κατά το πρόσφατο παρελθόν. Συγκεκριμένα, στις 31 Δεκεμβρίου του 2015, η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ θα παραγραφεί!

Πολύ απλά, από τη μια πλευρά οι μεγαλοφειλέτες, πίσω από τους οποίους ενδέχεται να υπάρχουν και πολιτικά πρόσωπα, θα συνεχίσουν να «πίνουν και να τρώνε» σε βάρος των κορόιδων. Από την άλλη, οι «ταλαίπωροι», πρώην μεσοαστοί και οι έχοντες σχεδόν μηδαμινά εισοδήματα και ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία, θα εξακολουθήσουν να «πεθαίνουν οικονομικά» κάτω από τον «μνημονιακό ζυγό».

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*