Ημ/νια Δημοσίευσης: Πα 31 Οκτ 2014

Ερχεται το αυτοκίνητο που… πετάει! – Δείτε το βίντεο

flying_car

Πόσες φορές δεν έχετε «ευχηθεί», ενώ βρίσκεστε κολλημένοι στην κίνηση, να μπορούσατε να… πετάξετε προκειμένου να φτάσετε εγκαίρως στη δουλειά σας; Αν πράγματι νομίζετε ότι μια τέτοια λύση θα ήταν αποτελεσματική, τότε η εταιρία Terrafugia πράγματι, θα μπορούσε να σας λύσει το πρόβλημα. αυτοκίνητο

Η εν λόγω εταιρία κατασκευάζει ένα ιπτάμενο αμάξι, ονόματι TF-X, το οποίο έχει τη δυνατότητα να ίπταται και να προσγειώνεται κάθετα, χάρη στους ανατρεπόμενους εκτοξευτήρες, με τους οποίους είναι εξοπλισμένο. Να σημειωθεί ότι, παρόμοια τεχνολογία χρησιμοποιείται στα Boeing V-22 Osprey του αμερικανικού στρατού.

Το αυτοκίνητο TF-X διαθέτει υβριδικούς ηλεκτρικούς κινητήρες, που αποδίδουν 600 ίππους, ενώ εν πτήσει θα τίθεται σε λειτουργία μηχανή ισχύος 300 ίππων. Η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 800 χιλιόμετρα και η ταχύτητά του θα υπολογίζεται στα 320 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο αναμένεται να «προσγειωθεί» κοντά μας το 2015, σύμφωνα με το matrix24.gr, αλλά πολλοί λίγοι θα έχουν τη δυνατότητα να το αγοράσουν αφού θα κοστίζει 280.000 δολάρια.

Δείτε το βίντεο

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*Barf