Γιατί «κόβει» βόλτες στο υπ. Εργασίας ο πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΓΑΠ;

papandreou_kikilias_kol_2

Μπορεί να τα λένε οι «κακές γλώσσες»… Μπορεί να μην ισχύουν και να είναι μπαρούφες. Αν, όμως, δεν είναι και οι πληροφορίες ισχύουν τότε τίθεται ένα ζήτημα… Ειδικά όταν, οι φήμες λένε και, μάλιστα, μέσα από δημοσιεύματα εφημερίδων, στην προκειμένη δεξιών «φύλλων», ότι ο φερόμενος σαν πρώην μυστικόσύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου και ο πρώτος στο πρόσφατο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, κ. Ηλίας Κικίλιας είναι από τους πιο συχνούς επισκέπτες του υπουργείου Εργασίας!

Ο κ. Κικίλιας τοποθετήθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου το Φθινόπωρο του 2009 στη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ. Στις συναντήσεις του με πολιτικά στελέχη και τους κοινωνικούς εταίρους φέρεται να δήλωνε ότι ήταν ο σύμβουλος του ΓΑΠ σε εργασιακά θέματα. Στη θέση του διοικητή ΟΑΕΔ παρέμεινε μέχρι τις αρχές Μαΐου του 2013, όταν υπέβαλε την παραίτηση του μετά από «κόντρα» με τον υπουργό Εργασίας της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ (εκείνη την περίοδο) Γιάννη Βρούτση.

Στη συνέχεια, ο κ. Κικίλιας βρέθηκε σε αρκετές ανοικτές εκδηλώσεις της ΔΗΜΑΡ. Η εντύπωση που είχε δοθεί ήταν ότι ο πρώην σύμβουλος του κ. Παπανδρέου είχε «μετακομίσει» στο κόμμα του κ. Φ. Κουβέλη. Τελικά, φέτος, στις αρχές Ιανουαρίου, τοποθετήθηκε από τον ΓΑΠ πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΔΗΣΟ, χωρίς να εκλεγεί μετά την εκλογική αποτυχία του εν λόγω κόμματος.

Δημοσίευμα του tvxs για την τοποθέτηση του κ. Η. Κικίλια στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος του κ. Γ. Παπανδρέου.

Δημοσίευμα του tvxs για την τοποθέτηση του κ. Η. Κικίλια στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος του κ. Γ. Παπανδρέου.

Σημειώνεται ότι στα νιάτα του ο κ. Κικίλιας είχε περάσει από το ΚΚΕ και μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000 διατηρούσε άριστες σχέσεις με πολλούς καθηγητές προσκείμενους στο Συνασπισμό αλλά και του «εκσυγχρονιστικού μπλοκ».

Σήμερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Τύπου της Κυριακής» (15/2/2015) ο πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΔΗΣΟ φέρεται να είναι «ένας από τους πιο συχνούς επισκέπτες της αναπληρώτριας υπουργού για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ράνιας Αντωνοπούλου».

Με αφορμή το δημοσίευμα αυτό (με κεντρικό τίτλο «Η επιστροφή των πασόκων στην εξουσία μέσω ΣΥΡΙΖΑ») γεννώνται πολλά ερωτήματα. Είναι σε γνώση ο νέος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης για τις «περατζάδες Κικίλια» στο υπουργείο Εργασίας; Ο κ. Κικίλιας είναι απλά ένας επισκέπτης χωρίς αιτία ή ένα εν δυνάμη στέλεχος της νέας κυβέρνησης; Επειδή οι συμβολισμοί, ανεξαρτήτως της αξίας του προσώπου, είναι ισχυροί, κάποιος από το υπουργείο Εργασίας οφείλει να δώσει διευκρινίσεις για να μην «αιωρούνται» φήμες που τελικά δεν ισχύουν (αν… δεν ισχύουν).

Αφήστε το σχόλιο σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


*

Επιτρέπονται τα εξής στοιχεία και ιδιότητες HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>