Ημ/νια Δημοσίευσης: Κυ 11 Ιαν 2015

Πώς θα υπολογίσετε τις δόσεις για τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

calcul-e1368813598405

Η «λύση» της νέας ρύθμισης που των -έως- 100 δόσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία, κατά την κυβέρνηση, για τη μεγάλη πλειονότητα των κατεστραμμένων από την κρίση μικρομεσαίων και των εργαζομένων σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί πραγματική λύση. Ωστόσο, για κάποιους μπορεί να δώσει μια προσωρινή «ανάσα» από τον κίνδυνο περιπετειών με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε βάρος του. Στο πλαίσιο αυτό, το nez.gr παρουσιάζει τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τον υπολογισμό των δόσεων της ρύθμισης, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ και αφορά όλα τα ταμεία που έχουν ενταχθεί στο Κ.Ε.Α.Ο.

Σύμφωνα με το ΙΚΑ, πρόκειται για την ηλεκτρονική υπηρεσία «Υπολογισμός Δόσεων Ρύθμισης», μέσω της οποίας παρέχεται η δυνατότητα στους οφειλέτες να εξετάσουν εναλλακτικά σενάρια ρύθμισης των οφειλών τους, ανάλογα με τις διατάξεις στις οποίες εμπίπτουν αυτές. Ειδικότερα, επιλέγοντας κάθε εναλλακτικό τρόπο ρύθμισης, καθορίζουν τον αριθμό των δόσεων που επιθυμούν και προβαίνουν σε υπολογισμό του ύψους αυτών, καθώς και των τυχόν εκπτώσεων που δικαιούνται.
Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική υπηρεσία γίνεται μέσω της διαδρομής www.ika.gr > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Οφειλέτες και προϋποθέτει την πιστοποίηση του οφειλέτη στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για την απόκτηση μοναδικού κωδικού χρήστη και συνθηματικού.
Η αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση που θα επιλέξουν οι οφειλέτες υποβάλλεται υποχρεωτικά στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Κ.Ε.Α.Ο. ή στην Ταμειακή Υπηρεσία Υποκ/τος ΙΚΑ – ΕΤΑΜ που ανήκει ο οφειλέτης και συνεπάγεται την ταυτόχρονη καταβολή της πρώτης δόσης ή την εφάπαξ εξόφληση της οφειλής και την έκδοση της απόφασης ρύθμισης.
Σημειώνεται ότι, σε συνδυασμό με την ήδη ενεργοποιημένη υπηρεσία για την άντληση των στοιχείων του «Πίνακα Χρεών Οφειλέτη», καθώς και τη δυνατότητα «Ηλεκτρονικής Συναλλαγής μέσω Τράπεζας», η οποία θα ενεργοποιηθεί στο άμεσο μέλλον, πρόκειται να δημιουργηθεί μία ολοκληρωμένη ηλεκτρονική διαδικασία υπαγωγής σε καθεστώς ρύθμισης.

Η διαδικασία θα περιλαμβάνει την υποβολή της αίτησης ρύθμισης, τη λήψη της απόφασης ρύθμισης και την πληρωμή των δόσεων μέσω πάγιας τραπεζικής εντολής, χωρίς να είναι πλέον υποχρεωτική η προσέλευση των οφειλετών στις Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του Κ.Ε.Α.Ο.

Πατήστε ΕΔΩ για να μπείτε στην ηλεκτρονική υπηρεσίας υπολογισμού δόσεων της νέας ρύθμισης για τα ασφαλιστικά ταμεία

Αρχ. Δημ.: 21/11/2014

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*Barf