Ημ/νια Δημοσίευσης: Πα 8 Νοε 2013

Διαπλοκή vs ΕΡΤ: Η εισβολή, η τροπολογία «δώρο» στα κανάλια κ΄ τα σκάνδαλα 27 ετών

ert9

Το «μαύρο» στην ΕΡΤ, η εισβολή των ΜΑΤ με εντολή της κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, σε συνδυασμό με την προ ολίγων ημερών ψήφιση της νέας, σκανδαλώδους τροπολογίας – «δώρο» στους καναλάρχες, φέρνει στην επιφάνεια μια ιστορία με βαριά «οσμή σκανδάλου» περίπου 30 ετών: Μια διαχρονική σχέση διαπλοκής ανάμεσα στα δύο κόμματα εξουσίας της Μεταπολίτευσης και επιχειρηματίες – ιδιοκτήτες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης οι οποίοι λειτούργησαν (και εξακολουθούν να πράττουν την ίδιο, βοηθούμενοι από τους κυβερνώντες) σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας, απομυζώντας το ελληνικό Δημόσιο.

«Δυστυχώς κυριαρχεί καθεστώς ανομίας και αδιαφάνεια στη λειτουργία των ΜΜΕ» επιβεβαιώνει με τον πιο επίσημο τρόπο η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως καταγράφεται στην έκθεση – πεπραγμένα της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η οποία, φυσικά, και δεν μεταδόθηκε από τα μεγάλα, συστημικά Μέσα Ενημέρωσης, αν και δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από περίπου ένα μήνα… Και το περιεχόμενο της φέρνει στην επιφάνεια με την υπογραφή της αρμόδιας γραμματείας του ελληνικού Κράτους «σημεία και τέρατα».

Στην έκθεση η οποία φέρει τη «σφραγίδα» όχι ενός στελέχους της Αντιπολίτευσης αλλά του πρώην υπουργού της ΝΔ και αποδεκτό από όλες τις πτέρυγες της Βουλής για την καθαρή του διαδρομή, Γιώργου Σούρλα, αποκαλύπτονται με τον πλέον επίσημο τρόπο, μεταξύ άλλων, δύο τερατώδη σκάνδαλα – ενδεικτικά των σχέσεων διαπλοκής ανάμεσα στα κόμματα εξουσίας των προηγούμενων 30 ετών και καναλαρχών με άλλες κεντρικές επιχειρηματικές δραστηριότητες: Πρώτον ότι εδώ και περίπου 27 χρόνια δεν γίνεται διασταύρωση των στοιχείων που υποβάλλονται από τις επιχειρήσεις των ΜΜΕ για την ύπαρξη «ασυμβίβαστου» και, δεύτερον, στις εν λόγω εταιρίες δεν διενεργείται οικονομικός έλεγχος επειδή από το… 1995 μέχρι σήμερα δεν έχει καθοριστεί το ύψος της αμοιβής των ελεγκτών!

ÂÏÕËÇ - ÅÉÄÉÊÇ ÊÏÉÍÏÂÏÕËÅÕÔÉÊÇ ÅÐÉÔÑÏÐÇ ÃÉÁ ÔÇÍ ÄÉÅÍÅÑÃÅÉÁ ÐÑÏÊÁÔÁÑÊÔÉÊÇÓ ÅÎÅÔÁÓÇÓ ÔÇÓ ÕÐÏÈÅÓÇÓ ÐÁÕËÉÄÇ    ( EUROKINISSI / ×ÁÓÉÁËÇÓ ÂÁÚÏÓ )

Το νέο σκανδαλώδες «δώρο» για την ψηφιακή

Μόλις λίγες ώρες πριν την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο, στη Βουλή, ψηφίστηκε με 154 «υπέρ» και 115 «κατά», νέα τροπολογία – «σκάνδαλο» κατά την πλειονότητα της Αντιπολίτευσης. Η άποψη αυτή ενισχύθηκε από τα πολιτικά μηνύματα τα οποία προκύπτουν από την απουσία κατά την ψηφοφορία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή η οποία ενόχλησε το Μέγαρο Μαξίμου, του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, του κ. Απόστολου Κακλαμάνη, ακόμη και του πρώτου «μνημονιακού» πρωθυπουργού, του Γιώργου Παπανδρέου.

Με βάση το σχετικό άρθρο, οι τηλεοπτικοί σταθμοί που εξέπεμπαν πανελλαδικά έως την 31η Αυγούστου του 2013 έχουν δικαίωμα να περάσουν στην ψηφιακή εποχή, μετά την υπογραφή συμβάσεων με τις εταιρείες που θα νοικιάσουν τις ψηφιακές συχνότητες. Η κυβέρνηση, όπως έπραξαν όλες οι προηγούμενες των τελευταίων 27 ετών, έχει δεσμευτεί ότι… η συγκεκριμένη διαδικασία θα είναι μεταβατική…

Γιατί η τροπολογία αποτελεί ένα ακόμη «δώρο» προς τους καναλάρχες; Επειδή, όπως ανέφερε πρόσφατα και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, τίθεται θέμα παραβίασης των Οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα κανάλια «νομιμοποιούνται χωρίς κανένα διαγωνισμό». Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, «βάσει της συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης, όσοι τηλεοπτικοί σταθμοί ευρίσκονται σε πλήρη λειτουργία την 31 Αυγούστου 2013, μπορούν να συνάψουν νόμιμες συμβάσεις με τον πάροχο δικτύου ψηφιακής τηλεόρασης που θα προκύψει ως ανάδοχος στον επικείμενο σχετικό διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί τις επόμενες ημέρες. Στην Ελλάδα, επί 23 έτη που λειτουργούν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, δεν έχει εκδοθεί καμία νόμιμη άδεια τηλεοπτικού σταθμού, παρά τις αντίθετες προβλέψεις της νομοθεσίας. Όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν μέχρι σήμερα με προσωρινές άδειες, μετά από αλλεπάλληλες υπουργικές αποφάσεις, χωρίς να ελεγχθεί η τεχνική και η οικονομική τους επάρκεια καθώς και η βιωσιμότητά τους. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει, από το 2010, ότι είναι παράνομη η συνέχιση του καθεστώτος των προσωρινών αδειών»!

Νάσος Χατζητσάκος

Φάκελος «ΕΡΤ vs διαπλοκής» ΙΙ: Η έκθεση – «ράπισμα» της ΓΓ Διαφάνειας που «έπνιξε» η κυβέρνηση – Χωρίς οικονομικό έλεγχο τα κανάλια επειδή από το 1985 δεν έχει οριστεί η αμοιβή των ελεγκτών τους…

Πηγή φωτογραφίας: ertopen.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*Barf