Ημ/νια Δημοσίευσης: Πε 19 Μαρ 2015

Αποκάλυψη Βαρουφάκη : Ο Γ. Χαρδούβελης «εξαφάνισε» τα αντίγραφα των δανειακών συμβάσεων

baroufakis_6

Εξαιρετικά βαρύνουσες αποκαλύψεις έγιναν την Πέμπτη 19 Μαρτίου, στη Βουλή, από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη σε απάντηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Εύβοιας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκου Μαυραγάνη, σε σχέση με την ύπαρξη αντιγράφου της αίτησης της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔΠΑΣΟΚ για την παραχώρηση 10,9 δισ. ευρώ από το ελληνικό ΤΧΣ προς το ευρωπαϊκό ΤΧΣ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των ΑΝΕΛ, με την αίτηση αυτή δόθηκε η ευκαιρία στη γερμανική διπλωματία να πιέζει με ασφυξία τις Τράπεζές μας και μέσω αυτού να ασκεί πίεση στη σημερινή ελληνική κυβέρνηση εθνικού σκοπού. Συγκεκριμένα, από την απάντηση του κ. Βαρουφάκη  επαληθεύτηκαν οι υποψίες του βουλευτή Ν. Μαυραγάνη, με τον υπουργό Οικονομικών να βεβαιώνει ότι δεν υπάρχει ούτε αντίγραφο της αίτησης για δίμηνη παράταση και παραχώρηση των 10,9 δισ. ευρώ, ούτε, όμως, αντίγραφο των κύριων δανειακών συμβάσεων με τις οποίες «στραγγαλίστηκε με τα μνημόνια επί πέντε έτη η ελληνική Δημοκρατία».

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των ΑΝΕΛ, ο υπουργός Οικονομικών βεβαίωσε τον Βουλευτή ότι η συγκεκριμένη αίτηση «χάθηκε» (!) από το υπουργείο Οικονομικών επειδή ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης θεώρησε το έγγραφο αυτό ως προσωπικό του και το πήρε από το Υπουργείο, χωρίς να αφήσει αντίγραφο.

mauraganis_anel

Εχει ποινική χροιά η πράξη Χαρδούβελη;

Ο κ. Νίκος Μαυραγάνης επεσήμανε προς τη Βουλή ότι αυτό αποτελεί σοβαρότατη πλημμέλεια που ενδεχόμενα έχει και ποινική χροιά. Ο λόγος είναι ότι πρόκειται περί κρίσιμου κρατικού εγγράφου το οποίο εξαφανίστηκε.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*Barf