Ημ/νια Δημοσίευσης: Πε 15 Ιαν 2015

Από τον Γκέμπελς εμπνεύστηκε ο επικοινωνιολόγος του Σαμαρά;

samaras_hitl_kolaz

Το διαφημιστικό σποτ της ΝΔ με τον κ. Αντώνη Σαμαρά να μιλά στον Νικόλα και στα υπόλοιπα παιδιά θα μείνει στην ιστορία για το γέλιο και τα σχόλια που προκάλεσε στα social media. Όμως, υπάρχει και μια λεπτομέρεια που παραπέμπει στην ρήση ότι «μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις». Αυτή αφορά στο στιγμιότυπο του κ. Σαμαρά που παραπέμπει στο εμπνευσμένο από τον Γιόζεφ Γκέμπελς ασπρόμαυρο «καρέ», με τον Χίτλερ να μιλά σε παιδιά με ήθος στοργικό, σχεδόν… πατρικό.

Ο Γ. Γκέμπελς

Ο Γ. Γκέμπελς

Χωρίς κανείς να ταυτίζει τον κ. Σαμαρά με τον Χίτλερ, μια απορία, συνειρμικά –και εύλογα- προκύπτει: Από τον… Γκέμπελς εμπνεύστηκε ο επικοινωνιολόγος του πρωθυπουργού και είχε την ιδέα ο Σαμαράς να μπει σε ένα στιγμιότυπο, σχεδόν πανομοιότυπο στο στήσιμο, με τα «καρέ» του υπουργού Προπαγάνδας της ναζιστικής Γερμανίας; Οι ομοιότητες στο στήσιμο είναι τόσο έντονες που προκαλούν τρομακτικούς, επικοινωνιακούς συνειρμούς

Δείτε τα δύο «καρέ» και κρίνετε…

Το στιγμιότυπο Σαμαρά από το σποτ της ΝΔ

samaras_paidia

Το «καρέ» του Χίτλερ, έμπνευσης Γκέμπελς

hitler_paidia

Το βίντεο με το σποτ της ΝΔ

samaras_hitler_kol_2Διαβάστε περισσότερα: Δήλωση Σαμαρά με … υποβολέα ! Δείτε το βίντεο – Επικοινωνιακό μπλακ άουτ στη ΝΔ.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*

Down
pause
Up


Barf