Ημ/νια Δημοσίευσης: Δε 23 Φεβ 2015

Γιατί την «σπάει» στον Σόιμπλε ο Βαρουφάκης

soimble_baroufakis

Οσοι ξέρουν, αναφέρουν ότι την περασμένη εβδομάδα το πολιτικό «μπρα ντε φερ» ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Γερμανία είχε δύο πρωταγωνιστές: Τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη και τον κ. Βόλφγκανκ Σόιμπλε. «Ο Βαρουφάκης την “σπάει” στον Σόιμπλε … Τον τρελαίνει» λένε εκτιμώντας ότι ανάμεσα στους δύο άντρες έχει ανοίξει μια κόντρα σε επίπεδο προσωπικό.

Γιατί, όμως, ο κ. Βαρουφάκης την «σπάει» στον Γερμανό υπουργό; Ατομα τα οποία γνωρίζουν τη λογική των Βρυξελλών και φυσικά του Βερολίνου, αναφέρουν ότι κ. Σόιμπλε θεωρεί τον εαυτό του αυθεντία και πιστεύει ότι το σχέδιο το οποίο ακολουθείται στην Ευρώπη αποτελεί για τον ίδιο «σκοπό ζωής». Η πληροφορία αυτή φαίνεται να επαληθεύεται με βάση και το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα» (22/02/2015) στο οποίο αναφέρεται, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει κυβερνητική πηγή: «Ο Σόιμπλε φοβάται ότι ο Βαρουφάκης υπονομεύει το έργο της ζωής του … Για αυτό και αντιδρά υστερικά σε κάθε νύξη του Έλληνα υπουργού».

soimple4

«Δεν αντέχει να τον ακούει»

Πέραν, όμως, της πολιτικής αντιπαλότητας, η «κόντρα» Βαρουφάκη – Σόιμπλε φαίνεται να έχει και μια πιο προσωπική διάσταση. Ο Γερμανός υπουργός φέρεται να «τρελαίνεται» με τον τρόπο που ο Έλληνας ομόλογος του μιλά, σκέπτεται και αναλύει την κατάσταση. Ο κ. Σόιμπλε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θεωρεί τον κ. Βαρουφάκη ανάγωγο και άπειρο, ίσως επειδή τολμά να ορθώσει διαφορετικό λόγο απέναντι στη «γραμμή» του Βερολίνου με στυλ «δεν φοβάμαι» και ενδυματολογικές επιλογές εκτός του πλαισίου των γερμανικών συντηρητικών αρχών.

baroufakis_6

Οι ίδιες πηγές καταλήγουν: «Ένα ακόμη που ο Σόιμπλε δεν συγχωρεί στον Βαρουφάκη, είναι η αναφορά του στους ναζί, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε της συνάντησης των δύο ανδρών στη Γερμανία». Ισως, εκτιμούν, σε ορισμένες περιπτώσεις ο Έλληνας υπουργός να μπορούσε σε ορισμένες περιπτώσεις να ήταν πιο ήπιος. Ωστόσο, τονίζουν, από τη σύγκρουση διαφάνηκε ήδη ότι ο κ. Σόιμπλε θεωρεί πολιτικά δεδομένη την επικυριαρχία της Γερμανίας σε όλη την Ευρώπη.

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

*Barf